eur:
385.93
usd:
355.23
bux:
68813.43
2024. május 21. kedd Konstantin

Csak márciusban indul a 4-es metró fúrópajzsa

Már az összes állomása épül a 4-es metrónak, az alagútfúrás azonban legkorábban csak márciusban kezdődhet.

Kihirdették a Rákóczi téri, a Népszínház utcai, valamint a Keletei pályaudvari metróállomások szerkezetépítésére kiírt pályázatok eredményeit. Ennek értelmében a három állomást két cég építheti majd meg.

A beruházás mintegy 120-130 hétig tart majd - mondta el az InfoRádióban Gulyás László. A DBR Metró Projektigazgatóság vezetője hozzátette: az állomások mindig előbb készülnek el, mint ahogy a metróalagút odaér.

Az állomásépítők nagyjából a munka felével végeznek, mire a fúrópajzs a megállóhoz ér.

Csak tavasszal kezdik

Legkorábban tavasszal kezdődhet meg a 4-es metró alagútfúrása; ez újabb többhavi késedelem a tervekhez képest. Kormánypárti politikusok a távirati irodának azt mondták: a fúrópajzsot követő, úgynevezet hajtásláncot jelenleg nem is tudnák az indulási ponton elhelyezni, mivel Kelenföldön nem készült el az indítóakna.

A BKV 4-es metró projektigazgatója ezzel összefüggésben azt mondta: a területet nem tudták megvásárolni, mert a tulajdonos a hivatalos értékbecslésnél csaknem hússzor nagyobb összeget, több száz millió forintot kért.

Gulyás László közölte: az indítóakna az eredeti helytől mintegy 50 méterre épül meg, és a kivitelező Banco konzorcium a késlekedés ellenére tartani tudja a 2008 őszi határidőt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Így emelték ki a Dunából a Verőcénél balesetet szenvedett motorcsónakot
Szívszorító videó

Így emelték ki a Dunából a Verőcénél balesetet szenvedett motorcsónakot

A társszervekkel közösen a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság daruja és búvárszolgálata vasárnap délután fél hatkor húzta ki a roncsot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×