eur:
395.23
usd:
365.47
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Két tonna kutyapiszok és az otthon elrejtett zacskók

Az első héten mintegy két tonna kutyapiszok gyűlt össze a nemrég kihelyezett XI. kerületi gyűjtőládákban. A ládákhoz tartozó zacskókat eleinte folyamatosan elvitték, az önkormányzat azonban arra számít, hogy aki akart magának zacskót, az már elvitte, így ezután már mindenki a funkciójának megfelelően használja az eszközöket.

Ötven kutyapiszok-ládát helyezett el Újbuda belső részein a kerületi önkormányzat. Az első ürítésnél már több, mint másfél köbméter hulladékot vittek el ezekből a tárolókból - mondta el az InfoRádióban Domonkos Csaba.

Az újbudai önkormányzat szóvivője szerint ha a lakosok megszokják a ládák használatát, akkor további 140-et helyeztetnek ki.

Az első tapasztalok azt mutatták, hogy a ládákon található zacskókat gyakran elvitték. A szóvivő szerint amikor a gyűjtögetők úgy érzik, hogy már elég zacskójuk van otthon, a kamrában, akkor lehet majd a ládákat teljesen rendeltetésszerűen használni.

Az önkormányzat számára a ládák az idei évben öt millió forintos költséget jelentenek, és a jövő évben várhatóan döntés születik az újabb 140 ládáról. Ha ez sem lenne elé, később sűríteni lehet a ládák elhelyezését - mondta el az InfoRádióban az újbudai önkormányzat szóvivője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Golovin Vlagyimir: felelőtlenek voltunk

A szövetségi kapitány és a játékosok szerint is elveszített egy pontot a női kézilabda-válogatott Angola ellen. A döntetlen okának a sok hibát és a fellazult védekezést tartják. A csapat csütörtökön a spanyolok ellen harcolhatja ki a továbbjutást a párizsi olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×