eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

A gazdagok gyerekei szépek és tehetségesek lehetnek

Amerikai tudósok szerint 25 éven belül megállapítható, melyik gén felelős a szem- és hajszínért, vagy azért, mennyire vagyunk ellenállók a betegségekkel szemben. Ezek a felfedezések azonban súlyos etikai kérdéseket vetnek majd fel: a gazdagok gyerekei szépek és tehetségesek lehetnek, a szegényeké pedig hétköznapiak.

A Népszabadság szerint a Westend bevásárlóközponttól északra, a Ferdinánd híd és a Dózsa György út között fekvő terület a legesélyesebb az új kormányzati negyed helyszíneként. A Kincstári Vagyoni Igazgatóság kedden dönt arról, melyik területet tartja a legalkalmasabbnak. A lap úgy tudja: a Déli pályaudvar és környezetével, valamint a Lágymányosi hídtól délre fekvő pesti Duna-parttal szemben a Nyugati pályaudvar környéke pályázik a legnagyobb eséllyel.

A Magyar Nemzet arról ad hírt, hogy senki nem képviseli Budát, illetve egyetlen jobboldali kerületi polgármester sem vehet részt a Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács és a Budapesti Agglomerációs Fejlesztési Tanács munkájában, miután a minapi választói gyűlésen kizárólag a koalíció politikusait delegálták a testületekbe. Emlékezetes, hogy Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter korábban azt ígérte: az önkormányzati választásokon hiába győzött országosan a Fidesz, "nem ők fogják osztani az uniós pénzeket".

A Világgazdaság értesülése szerint olyan jogszabálytervezet előkészítése folyik, amely kizárólagos, védett munkaerőpiacot teremtene a hátrányos helyzetűek számára. A munka világát érintő változások minősége korántsem mellékes, mivel ezek a tényezők a gazdasági és az életkörülményekre gyakorolt hatásukon túl a dolgozók elégedettségét is befolyásolják.

A Napi Gazdaság egy felmérésre hivatkozva azt állítja, hogy a vállalatok háromnegyede nem tervezi a dolgozók kompenzálását az emelkedő bérterhek miatt, mondván, az adócsökkentés idején sem csökkentették a fizetést. Ahol mégis kompenzációra készülnek, ott többnyire átlagosan 7,5 százalékos béremelés várható.

Az Indexen olvasható, hogy amerikai tudósok szerint 25 éven belül megállapítható, melyik gén felelős a szem- és hajszínért, vagy azért, mennyire vagyunk ellenállók a betegségekkel szemben. Ezek a felfedezések azonban súlyos etikai kérdéseket vetnek majd fel. Elméletileg még az is lehetséges ugyanis, hogy a tudomány képes lesz a betegségekre teljesen rezisztens gyermekeket "előállítani". A gazdagok gyerekei szépek és tehetségesek lehetnek, a szegényeké pedig hétköznapiak.

A Pénzcentrum.hu cikksorozatának e havi száma közli, kinek, mikor és milyen kötelezettségei vannak az állammal szemben. A portál tájékoztat azokról a dátumokról és eseményekről, amelyekre érdemes odafigyelni, ha nem akarunk bírságot és pótlékot átutalni az APEH számlájára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×