eur:
389.44
usd:
364.52
bux:
67956.14
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A budapesti szállodáknak nem használtak a tüntetések

A magyarországi szállodák az év első tíz hónapjában 1,2 százalékponttal alacsonyabb kihasználtsággal működtek, mint egy évvel korábban - nyilatkozta az InfoRádiónak Virág Edina, a Központi Statisztikai Hivatal gazdaságstatisztikusa.

A szakember szerint elképzelhető, hogy a budapesti szobakihasználtság csökkenésében szerepet játszottak az őszi politikai zavargások.

A legnagyobb csökkenést a fővárosi szállodák tapasztaltak, szeptemberben az ötcsillagos, októberben pedig a háromcsillagos hotelek látogatottsága esett vissza jelentősen.

A balatoni szállodák azonban enyhe emelkedéssel zárták az év első 10 hónapját.

Az árbevételek ennek ellenére 17 százalékkal emelkedtek, amely a szakember szerint nemcsak a magasabb áraknak tudható be, hanem annak is, hogy idén alacsonyabb volt a forint értéke az euróhoz képest, mint tavaly.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×