eur:
393.01
usd:
366.42
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Véget ért a Fidesz fáklyás felvonulása az Astoriánál - képgaléria

Lassan hazaindult a Fidesz fáklyás felvonulásán részt vevő több tízezres tömeg. A délután négy órakor, a Terror Házánál kezdődött demonstráció az Astoriánál ért véget.

A Károly körúton egy teherautóról hangosbeszélőn szólították fel a tömeget arra, hogy a fideszes rendezvény véget ért, és az Astoria felé indulva térjenek haza.

A mintegy 50-60 ezres tömeg ezt követően lassan hazaindult. A rendezők nem engedték a békés felvonulók közé a Szabadság térről érkező hangos, radikális demonstrálókat.

Szombaton délután négy óra után pár perccel kezdődött a Fidesz fáklyás, szolidaritási menete az Andrássy úton.

A szolidaritási menet Gulyás Dénes operaénekes, fideszes országgyűlési képviselő vezetésével elénekelte a Himnuszt.

Szijjártó Péter, a párt szóvivője köszönetet mondott az embereknek azért, hogy nagy számban részt vettek a rendezvényen, békésen és méltóságteljesen demonstráltak, és - ahogy fogalmazott - csendesen emlékeztek a két héttel ezelőtti rendőri brutalitás áldozataira.


Vonul a tömeg
(fotó: fidesz.hu) (képgaléria)

A sort - melynek élén Orbán Viktor pártelnök ment - biztonsági okokból egy mentőautó vezette, a mögötte haladó teherautóról zenét sugároztak.

A tömeg elején álló Orbán Viktor, Schmitt Pál, Pokorni Zoltán, Áder János, Pelczné Gáll Ildikó és Szijjártó Péter egy, Az igazság szabaddá tesz feliratú molinót tartottak maguk előtt.

A Fidesz a rendezvénnyel az 1956-os forradalom leverésének ötvenedik évfordulójára emlékezett, valamint szolidaritását fejezte ki az október 23-i "brutális rendőrterror" áldozataival.

Címlapról ajánljuk

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

Az elmúlt években újra emelkedett a Diszkont Kincstárjegyek (DKJ) aránya a magyar adósságfinanszírozáson belül, azt követően, hogy 2015-2021 között jelentősen visszaesett az állományuk. A Diszkont Kincstárjegy fontos likviditáskezelési eszköz, ezzel tudja ugyanis a finanszírozási igény rövidtávú ingadozását simítani az állam. 2024-ben fontos változások tapasztalhatók ezen a piacon, jelentősen csökkenhet a forgalomban lévő sorozatok száma és hamarosan elindulhat a csereaukciós rendszer.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×