eur:
394.48
usd:
364.46
bux:
73764.15
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Ismertetik a zavargásokkal kapcsolatos titkos anyagok egy részét

Befejezéséhez közeledik azon dokumentumok minősítésének felülvizsgálata, amelyeket Szilvásy György kancelláriaminiszter az október 23-án történtekről tartott hármas bizottsági ülésen, zárt ajtók mögött ismertetett, és nagyon valószínű, hogy 24 órán belül nyilvánosságra hozzák a dokumentumok egy részét - értesült az MTI nemzetbiztonsági forrásból.

A titkosság feloldása után, várhatóan 24 órán belül, ezt az egy vagy két dokumentumot nyilvánosan ismertetik.

Az Országgyűlés emberi jogi, nemzetbiztonsági és rendészeti bizottságának keddi összevont - kezdetben nyílt, később zárt, aztán ismét nyílt - ülésén az október 23-ai rendőri intézkedéseket tekintették át.

A képviselők meghallgatták a Nemzetbiztonsági Hivatalt felügyelő kancelláriaminisztert és a rendészeti minisztert, valamint a rendőri vezetőket.

Szilvásy György kancelláriaminiszter az ülésen közölte: azért indokolt a zárt ülés, mert azt "külső engedélyköteles eszközök alkalmazásához fűződő nemzetbiztonsági érdekek" támasztják alá.

Az ülés szünetében Kövér László (Fidesz) azt mondta: "Olyan, valóban államtitoknak minősülő információkat tártak elő a bizottságok számára, amelyek azt lettek volna hivatottak bizonyítani, hogy egy olyan hálózat épül szélsőséges szervezetekből, amelyek egészen legális, pártpolitikai szintig elérnek, egészen pontosan a Fidesz egyes képviselőiig".

Simicskó István, a nemzetbiztonsági bizottság KDNP-s elnöke azt mondta, hogy nem volt indokolt a zárt ülés elrendelése, mert az ott elhangzott információk már korábban a sajtóban megjelentek.

Vadai Ágnes (MSZP), a bizottság tagja ugyancsak azt vetette fel, hogy szerinte a zárt ülés egyes részleteit nyilvánosságra lehetne hozni, a törvények betartása mellett.

Vajda Péter, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok szóvivője jelezte: jogászok vizsgálják, miképpen lehet a nyilvánosság számára törvényesen hozzáférhetővé tenni a vonatkozó nemzetbiztonsági hivatali dokumentumok adatait.

Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Kökény Beatrix: A mostani generáció már lazább, nem izgulják túl

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szerint a mostani női válogatottnak már megvan a hite, mentális is erősebb. Párizsban beszélt arról is, milyen meccsre számít Angola ellen és hogyan élte meg gyermeke, Imre Bence berobbanását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×