eur:
394.44
usd:
364.04
bux:
73649.92
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Kövér László: felháborító és sunyi a magyarázkodás

Kövér László fideszes politikus szerint kudarcot vallott a kancelláriaminiszter "provokációja", az ellenzéki párt felháborítónak és sunyinak tartja az október 23-án történtek magyarázását. A szocialista Vadai Ágnes ezzel szemben arról beszélt, hogy a zárt ülésen bemutatott bizonyítékok alátámasztották a miniszter állításait.

Kövér László az ünnepen történt tömegoszlatás körülményeit vizsgáló parlamenti bizottság zárt ülése közben újságíróknak elmondta: az egész "színjáték" arra volt jó, hogy a nyílt ülésen "rágalmazás-számba menő állítások" hangozzanak el, de ezeknek az állítólagos megdönthetetlen bizonyítékoknak már ne legyen birtokában a közvélemény.

Az emberi jogi, a nemzetbiztonsági és a rendészeti bizottságok együttes ülése kezdetben nyílt, majd zárt ülésén az október 23-án a fővárosban történteket vitatta meg.

"Olyan, valóban államtitoknak minősülő információkat tártak elő a bizottságok számára, amelyek azt lettek volna hivatottak bizonyítani, hogy egy olyan hálózat épül szélsőséges szervezetekből, amelyek egészen legális, pártpolitikai szintig elérnek, egészen pontosan a Fidesz egyes képviselőiig" - fogalmazott az ellenzéki politikus.

Szakértelem-hiány

Kövér László szerint a bizonyítékok azt támasztják alá, hogy a kormányoldal érdekeinek megfelelően történt provokáció, a rendőrök szándékosan terelték a tüntetőket a Fidesz gyűlés irányába.

A képviselő közölte: továbbra is úgy vélik, hogy olyan fokú szakértelem-hiányról tett tanúbizonyságot a rendőrség, amely már a szándékossággal határos, és alaposan felveti a szándékosság gyanúját.

Kövér László úgy vélte, az éjszakai tömegoszlatáskor a sokkal nagyobb tömeget pontosan tudta a rendőrség szétválasztani és terelni, és továbbra sincs arra magyarázat, hogy erre az Alkotmány utcánál egy 700-800 fős tömeggel miért nem volt képes a rendőrség.

A szocialista Vadai Ágnes újságíróknak azt mondta, "megdöbbentő módon" igazolódtak a zárt ülésen Szilvásy György állításai, "ezek a bejátszások bizonyították a miniszter úr állítását". Hozzátette: ennek az ügynek lesz folytatása.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×