eur:
394.26
usd:
364.41
bux:
73439.06
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Kontrát: Gyurcsány is felelős a brutális rendőri fellépésért

Kontrát Károly, a Fidesz országgyűlési képviselője szerint politikai döntés nélkül nem került volna sor arra az október 23-i "brutális, sok vonatkozásában törvénytelen és értelmetlen rendőri fellépésre, terrorra", amely megfogalmazása szerint "megrázta Magyarországot és megdöbbentette a világot".

Az ellenzéki politikus úgy vélekedett, hogy a hírek szerint a rendőrségi vezetőkkel állandó kapcsolatban lévő Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt is meg kell nevezni a politikai felelősök között.

Kontrát Károly kifejtette, hogy a rendőri felelősség főként az országos rendőrfőkapitány sajtóhírek szerint szeptemberben kiadott utasításának alapján merül fel, amelynek értelmében gyakorlóruhához nem kötelező azonosító számot viselni.

A képviselő elmondása szerint ez az utasítás megsérti mind a rendőrségi törvény huszadik szakaszát, mind az Alkotmánybíróság 2000-ben született határozatát.

A képviselő elmondta, hogy eddig 423-an jelentkeztek csak a Fidesznél, akiket rendőri atrocitás ért október 23-án, vagy tanúi voltak annak.

Kontrát Károly újságírói kérdésre válaszolva úgy vélte, hogy "az emberek félnek", a hozzájuk érkezett bejelentések nagy tömege ellenére ezért született egyelőre csak kevés feljelentés.

Címlapról ajánljuk
Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember
Palasics Kristóf

Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember

Lendületet adhat a magyar férfi kézilabda-válogatottnak Argentína magabiztos legyőzése, a játékosok már Norvégia ellen készülnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×