eur:
393.03
usd:
363.27
bux:
0
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Göncz Kinga: mi magunk rontjuk el

A belpolitikai stabilitás megingása, valamint a Fidesz népszavazás-csomagja veszélyezteti Magyarország csatlakozását az eurózónához - jelentette ki a külügyminiszter.

A magyar külügyminiszter közölte: a diplomácia megpróbál mindent elkövetni annak érdekében, hogy az ország ne rontsa el az előtte álló esélyt, amikor soha nem látott pénzügyi és politikai támogatásokból álló kedvező időszak következhetne be.

Iszonyatos látni, hogy mi magunk rontjuk el - fogalmazott Göncz Kinga.

A tárcavezető szerint Magyarország az utóbbi másfél-két hónapban kezdi elveszíteni a korábbi belpolitikai stabilitásból fakadó gazdasági előnyét.

Göncz Kinga "borzasztóan riasztónak" nevezte a Fidesz október 23-án bejelentett népszavazási kezdeményezését, mivel abban a tandíjtól kezdve az egészségügyig több olyan kérdés felmerül, amely érinti a konvergenciaprogramot, veszélyeztetve annak végrehajtását.

A külügyminiszter úgy véli: a Fidesz meg akarja akadályozni, hogy a program végrehajtásával 2009-re az ország jó eséllyel elérje az eurózónához szükséges kritériumokat.

Címlapról ajánljuk

Szerdára halasztották a férfiak triatlonversenyét

A párizsi olimpia illetékes szervezőbizottsága, a NOB és az egészségügyi hatóságok kedd reggel fél hat óra körül úgy döntöttek, hogy triatlonban a férfiak versenyét a vízminőség miatt szerdára halasztják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×