eur:
392.91
usd:
363.01
bux:
73745.69
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Tömeges ételfertőzés egy kaposvári keresztelőn

Ételfertőzés gyanújával mintegy félszázan fordultak orvoshoz, sokan pedig kórházi ellátásra is szorulnak azok közül, akik a hétvégén egy keresztelőn vettek részt Kaposváron - közölte a kórház osztályvezető főorvosa.

A keresztelő kétszáz meghívottjából jelenleg 25-en fekszenek fertőzés gyanújával a kaposvári kórházban, köztük négy gyermek is van. Ugyanebből a vendégkörből Székesfehérváron három felnőtt, Pécsett pedig három felnőtt és öt gyermek került kórházban.

A betegek magas lázzal, hasi panasszal, hányással, hasmenéssel kerültek kórházba.

Közölte: a 40 ágyas fertőző osztályon jelenleg 48 beteget ápolnak, akiknek egy részét csak pótágyakon tudják elhelyezni. Éjszaka Siófokról 11, ugyanezen a keresztelőn részt vett beteg átvételét kérték tőlük, őket azonban már nem tudták fogadni - jegyezte meg.

Azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy mi okozhatta a fertőzést. A tiszti orvos szerint valószínűleg a galuskás pörkölttől betegedtek meg az emberek.

A vendéglőnek - ahol a keresztelő ebédjét tartották - jelenleg nincs működési engedélye.

Címlapról ajánljuk

Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Csak az eleje volt szoros, aztán a magyar férfi kézilabda-válogatott magabiztos sikert aratott második csoportmeccsén a párizsi olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×