eur:
392.81
usd:
362.94
bux:
73745.69
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Molnár: a gyógyszertörvény közös felelősség

Az egészségügyi miniszter szerint a gyógyszerellátásról és -forgalmazásról szóló törvény az ágazat résztvevőinek közös felelősségét fogalmazza meg.

Molnár Lajos parlamenti expozéjában azt mondta: a törvény szabályozza a gyártók által fizetett kötelező kedvezményeket, a gyógyszert rendelő orvosok szigorúbb gyógyszerfelírási szabályát, és nyilvánossá teszi a gyógyszerár-támogatás és befogadás rendszerét.

Az egészségügyi miniszter hozzátette: az új szabályok garantálják a pénzügyi stabilitást is.

Molnár Lajos emlékeztett arra, hogy a gyógyszertámogatás összege az elmúlt években egyre nagyobb mértékben lépte túl a megengedett mértéket az egészségügyi kiadásokon belül.

Reakciók

Kökény Mihály szocialista vezérszónok kiemelte, hogy az egészségügy további átalakítása már nem halogatható. A kormánypárti politikus hozzátette: az MSZP elfogadásra javasolja a törvényjavaslatot, azonban néhány pontban módosító javaslatot nyújt be.

Mikola István (Fidesz) szerint a patikaalapítás és a gyógyszerforgalmazás jelenlegi rendjének szétverése csakis a multinacionális pénzügyi befektetők korlátozhatatlan étvágyával és a kormányzatra gyakorolt egyre nagyobb nyomásával magyarázható. Az ellenzéki politikus közölte, pártja nem tartja elfogadásra alkalmasnak a javaslatot, azt a kormánynak újra át kellene gondolnia.

Béki Gabriella (SZDSZ) hangsúlyozta: nagy jelentőségű törvény vitáját kezdte meg a parlament, melyet pártja elfogadásra alkalmasnak tart. A liberális politikus a javaslat céljaként a költségérzékeny térítési díjak, és az igazságosabb teherviselés kialakítását nevezte meg.

Címlapról ajánljuk

Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Csak az eleje volt szoros, aztán a magyar férfi kézilabda-válogatott magabiztos sikert aratott második csoportmeccsén a párizsi olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×