eur:
392.91
usd:
363.01
bux:
73745.69
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

A Fidesz már csak Sólyomban és az EP-ben bízik

Sólyom László köztársasági elnök segítségét kérik az országgyűlés emberi jogi, nemzetbiztonsági és rendészeti bizottságának elnökei, hogy tisztázhassák az október 23-ai rendőri intézkedés hátterét. közölte Simicskó István, a KDNP országgyűlési képviselője, a nemzetbiztonsági bizottság elnöke.

A KDNP az Európai Parlament közbenjárását is kéri az ugyanekkor történtek kivizsgálásához - tette hozzá.

Simicskó István közölte: a három bizottság ellenzéki elnöke Sólyom Lászlótól meghallgatást kér, amelyen a köztársasági elnök segítségét kérik abban, hogy a parlament ismét elláthassa feladatait.

Az ellenzéki bizottsági elnökök úgy vélik, a kormánypárti képviselők kivonulásukkal ellehetetlenítik a bizottsági munkát.

Emellett a KDNP európai parlamenti képviselőinek közreműködésével kéri, hogy az EP állítson fel vizsgálóbizottságot az ugyanekkor történtek kivizsgálására - tette hozzá.

A politikus e lépés indoklásául közölte: olyan mértékben változtak meg a demokratikus viszonyok Magyarországon, hogy nincsen más lehetőség.

Az ellenzéki képviselő kijelentette: a jövő héten a három bizottság ismét összeül, és ismételten megpróbálja meghallgatni a rendőri vezetőket, valamint a Nemzetbiztonsági Hivatal vezetőjét.

Hozzátette: tudni szeretnék az is, ki volt az a politikus, aki utasítást adott arra a rendőrségnek, hogy ilyen brutálisan lépjen fel a békés ünneplőkkel szemben.

Címlapról ajánljuk

Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Csak az eleje volt szoros, aztán a magyar férfi kézilabda-válogatott magabiztos sikert aratott második csoportmeccsén a párizsi olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×