eur:
392.81
usd:
362.94
bux:
73745.69
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Kossuth téri tüntetők: pénzbírság és elzárás

A bíróság kedden összesen hét ember szabálysértési ügyét tárgyalta, a rendzavarás miatt indult eljárásokban zömében pénzbüntetést és elzárást szabott ki azokra a személyekre, akik a hatóság felszólítása ellenére nem voltak hajlandók elhagyni a Kossuth teret - közölt a Fővárosi Bíróság.

Az érintett hét embert még hétfőn hajnalban állították elő a rendőrök, mert ellenszegültek a rendőrség kényszerítő intézkedéseinek, s nem voltak hajlandók elhagyni a rendőrség által kiüríteni szándékozott Kossuth teret.

A Fővárosi Bíróság tájékoztatása szerint két eljárásban folytatták le a tárgyalást rendzavarás miatt. Az egyikben négy személy ügyét tárgyalták: háromra két-két nap elzárást, negyedik társukra 50 ezer forintos pénzbüntetést szabtak ki.

Közben húsz-harminc tüntetőt szorított ki kedd kora este a rendőrség Budapesten a Kossuth térről. A Távirati Iroda tudósítója közölte: a Földművelésügyi Minisztérium épülete előtt állókat felszólították, hogy hagyják el a teret, majd mintegy száz rendőr a Nádor utcába és az Alkotmány utcába szorította a demonstrálókat. A környéken sok rendőrt, és egy vízágyút is látott a tudósító.

Címlapról ajánljuk

Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Csak az eleje volt szoros, aztán a magyar férfi kézilabda-válogatott magabiztos sikert aratott második csoportmeccsén a párizsi olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×