eur:
393.16
usd:
363.51
bux:
73745.69
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Kizárták az MSZP-ből a Lamperth-botrányért felelős politikust

Az MSZP etikai bizottsága kizárta a pártból Sipos Józsefet. A testület döntése szerint azzal, hogy bevitte a választmány zárt ülésére a Magyar Rádió újságíróját, a politikus megsértette az MSZP alapszabályát, és kárt okozott a pártnak.

Sipos József a szocialista párt választmányának 2006. október 7-i zárt ülésére beengedte a Magyar Rádió riporterét, aki ott több, nem a nyilvánosságnak szánt beszédet rögzített, többek között Lamperth Mónika önkormányzati miniszterét is, aki ígéretet tett arra, hogy megszüntetik a reginonális fejlesztési tanácsokban keletkezett ellenzéki túlsúlyt.

A Magyar Szocialista Párt Országos Etikai és Egyeztető Bizottsága megállapította, hogy ezzel Sipos József megsértette az MSZP Alapszabályát és az Országos Választmány szervezeti és működési szabályát, és a pártnak kárt okozott.

"Sipos József elismerte, hogy ő hívta be az újságírót a zárt ülésre, és ezzel hibát követett el. A testület az érintettek meghallgatásával lefolytatta a vizsgálatot, és többségi döntéssel Sipos József pártból való kizárása mellett döntött" - írja a testület közleményében.

A politikus korábban azt mondta: tettét figyelmetlenségnek tartja, amiért vállalja a felelősséget és lemond tisztségeiről. Sipos József közleményében azt írta: udvariasságból engedte be a riportert az ülésre. Mivel késve érkezett, nem tudta, hogy az zártkörű. A politikus azt állította: nem látta, és nem tudta, hogy a tudósító felvételt készít.

Sipos József egyik alapítója a szocialista párt társadalompolitikai tagozatának, amely folyamatosan bírálja Gyurcsány Ferenc politikáját.

Címlapról ajánljuk
Muhari Eszter: megmutathattam a magyaroknak és a világnak is, hogy mit tudok

Muhari Eszter: megmutathattam a magyaroknak és a világnak is, hogy mit tudok

Szeretnék kicsit megnyugodni és ismerkedni a ténnyel, hogy van egy olimpiai bronzérmem, ami még mindig egy kicsit hihetetlen – mondta az InforRádióban a 21 éves párbajtőrvívó, Muhari Eszter, aki az előzetes esélyeknél lényegesen jobban szerepelt, és bronzérmével a magyar küldöttség első érmét szerezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
A Nasdaq vezetésével emelkedik Amerika

A Nasdaq vezetésével emelkedik Amerika

Reggel az ázsiai tőzsdéken többnyire emelkedést láthattunk a japán Nikkei vezetésével, ezt követően pedig az európai tőzsdéken is jó a hangulatban indult a nap, délutánra azonban elfogyott a lendület. Amerikában eközben vegyes mozgásokat láthatunk. Gazdasági események szempontjából csendes napra számíthatunk, a reggeli német kiskereskedelmi adat közzétételét követően nem várhatóak piaci hatással bíró események, a héten azonban több fontos GDP, illetve foglalkoztatottsági adat is érkezik majd, emellett pedig a felpörgő második negyedéves gyorsjelentési szezon is szolgálhat meglepetésekkel a befektetőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×