eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Hiller: "a kampánycsend betartása érdekében"

Találkozóra hívja a parlamenti pártok kampányfőnökeit az MSZP elnöke. Hiller István ezt a kampánycsend "maradéktalan betartásával" indokolta a pártelnököknek címzett levelében. A Fidesz támogatja a kezdeményezést.

Hiller István szerint választás idején, különös tekintettel a kampánycsend időszakára kiemelt felelősségük van a jelöltállító szervezeteknek, közöttük legfőképpen a parlamenti pártoknak.

Az MSZP elnöke azért találkozna a kampányfőnökökkel, mert úgy véli: a kampánycsend sértetlensége felett a pártok hatékonyan tudnak őrködni jelöltállító szervezeteik, tagjaik, szimpatizánsaik tájékoztatásával és figyelmeztetésével.

Hiller István közölte: a még ezen a héten megtartandó találkozón a kampányok irányításáért felelős vezető politikusok és munkatársak egyeztetni tudnak mindarról, amit pártjaink "a kampánycsend maradéktalan betartása érdekében" tenni kívánnak.

Az MSZP elnöke az elmúlt napok tüntetései és utcai zavargásai után különös jelentőséget tulajdonít annak, hogy az október 1-jén megrendezésre kerülő önkormányzati választások békés, demokratikus és törvényes módon kerüljenek lebonyolításra.

A Fidesz támogatja

A Fidesz közleményben tudatta az MSZP elnökével, hogy - tekintettel a szocialista pártnak "a tavaszi országgyűlési választásokon tanúsított magatartására" - különös jelentőséget tulajdonít az önkormányzati választások tisztaságának, valamint nyugodt és demokratikus lebonyolításának.

Ezért az ellenzéki párt a kezdeményezést elfogadja és a megbeszélésen részt vesz.

Címlapról ajánljuk
Vízilabda élőben: Magyarország–Franciaország

Vízilabda élőben: Magyarország–Franciaország

A házigazda franciák ellen mutatkozik be a magyar férfi válogatott a vízilabda-tornán. Nem lesz könnyű mérkőzés, a franciák sokat fejlődtek az elmúlt időszakban, a legutóbbi vb-n, Dohában, kiejtették a magyar csapatot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 28. 17:42
×
×
×
×