eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

Molnár: "350 százalékos béremelést nem tudunk ígérni, és ennél kisebbet sem"

Ezen a héten egyeztet a szakmai szervezetekkel az egészségügyi miniszter a vizitdíj adminisztrációjáról. A tárcavezető szerint még idén ki kell dolgozni a bevezetéshez szükséges jogszabályi hátteret. Molnár Lajos a traumatológusok bérezési gondjairól szólva azt mondta: nincs esély a traumatológusok által követelt 350 százalékos béremelésre.

A kormányzat tervei szerint 4 millióan mentesülnének részben vagy egészben a vizitdíj fizetése alól. Arról azonban nincs információ, hogyan és mikor kell majd fizetni, és ki adja a számlát. Az egészségügyi miniszter ezekről a kérdésekről egyeztet a szakmával.

Molnár Lajos kijelentette: fontosnak tartja, hogy a kórházi napidíjról szóló számla a kórházi zárójelentés része legyen; ezzel is szeretné elkerülni, hogy meg nem történt szolgáltatások elszámolásával kísérletezzenek az intézmények.

A traumatológusok bérezési gondjairól szólva a tárcavezető közölte: nincs esély az orvosok által követelt 350 százalékos béremelésre.

"Háromszázötven százalékos béremelést nem tudunk ígérni, és ennél kisebbet se, 250 százalékos béremelést sem tudunk ígérni - jelentette ki Molnár Lajos.

Az egészségügyi miniszter hozzátette: a traumatológusok javára, más egészségügyi szakmák dolgozóival szemben, nem lehet ilyen megkülönböztetést tenni.

A gyermektraumatológusok is csatlakoztak

Nyilatkozatban csatlakoztak a Magyar Traumatológus Társaság bérköveteléseihez a gyermeksebészek.

A társaság elnöke az InfoRádióban elmondta: ők is traumatológusok, egy cipőben járnak a "felnőtt traumatológusokkal", a bérezésünk is hasonló.

Nyilvánvaló, hogy az ügyeleti bérezésünk egészen gyalázatos, ez nem mehet így tovább. Tudjuk, hogy nem lehet a lakosságot ellátás nélkül hagyni, de valamilyen megállapodást muszáj találni - hangsúlyozta Kiss Ákos.

A Magyar Gyermeksebész Társaság elnöke szerint nagyon elkeseredett a hangulat az egészségügyben, rengetegen dolgoznak nagyon "zsenge" bérért, akár karácsonykor is.

Kiss Ákos hozzátette: szeptember 8-án lesz gyermektraumatológus kongresszus, a tagság dönti majd el, mi legyen a következő lépés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.

Mészáros Krisztofer összetettben döntőre esélyes - percről percre az olimpiáról

Péntek este hivatalosan is megnyitották a 2024-es párizsi olimpiai játékokat, szombaton pedig már jó pár magyar sportoló is versenybe száll. Kézilabda, vízilabda, vívás, úszás, torna, sportlövészet, kerékpár, evezés, asztalitenisz - mindben szurkolhatunk a magyaroknak. Milák Kristóf repülőre ül. Már zajlanak az evezősök versenyei.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×