INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Budapesten is a Fidesz vezet

Infostart / InfoRádió
A Szonda Ipsos felmérése szerint május óta 11 százalékpontnyi, nagyjából 900 ezernyi szimpatizánst veszített a Magyar Szocialista Párt, és hétszázaléknyit, öt-hatszázezret szerzett a Fidesz. A kormánypártnál többé-kevésbé folyamatos a visszaesés, az ellenzékinél viszont júliusról augusztusra történt ugrásszerű emelkedés - írja a Népszabadság.

A nyár elején az MSZP-től eltávolodók számára a Fidesz még nem volt politikai alternatíva, mostanra vált számukra azzá. A tavasszal még szocialisták három-négyszázezres csoportja vált a késő nyárra fideszessé.

Az 1500 ember megkérdezésével készítette felmérés szerint a Fideszt jelenleg a népesség 35 százaléka, az MSZP-t 23 százaléka támogatja.

A biztos szavazók körében a nagyobbik kormánypárt a múlt hónapos 40 százalékos támogatottság után jelenleg 36 százalékon áll, az ellenzéki pártnak a korábbi 48 helyett már 52 százalékos a támogatottsága.

A biztos pártválasztók körében az SZDSZ-nek jelenleg 4, az MDF-nek 3 százalékos a támogatottsága.

Különösen feltűnő a fővárosi politikai paletta átszíneződése. A múlt havi döntetlent követően Budapesten ez idő tájt Fidesz-előny érzékelhető.

A címlapról ajánljuk