eur:
395.1
usd:
371
bux:
65141.96
2024. április 19. péntek Emma

Budapesten is a Fidesz vezet

A Szonda Ipsos felmérése szerint május óta 11 százalékpontnyi, nagyjából 900 ezernyi szimpatizánst veszített a Magyar Szocialista Párt, és hétszázaléknyit, öt-hatszázezret szerzett a Fidesz. A kormánypártnál többé-kevésbé folyamatos a visszaesés, az ellenzékinél viszont júliusról augusztusra történt ugrásszerű emelkedés - írja a Népszabadság.

A nyár elején az MSZP-től eltávolodók számára a Fidesz még nem volt politikai alternatíva, mostanra vált számukra azzá. A tavasszal még szocialisták három-négyszázezres csoportja vált a késő nyárra fideszessé.

Az 1500 ember megkérdezésével készítette felmérés szerint a Fideszt jelenleg a népesség 35 százaléka, az MSZP-t 23 százaléka támogatja.

A biztos szavazók körében a nagyobbik kormánypárt a múlt hónapos 40 százalékos támogatottság után jelenleg 36 százalékon áll, az ellenzéki pártnak a korábbi 48 helyett már 52 százalékos a támogatottsága.

A biztos pártválasztók körében az SZDSZ-nek jelenleg 4, az MDF-nek 3 százalékos a támogatottsága.

Különösen feltűnő a fővárosi politikai paletta átszíneződése. A múlt havi döntetlent követően Budapesten ez idő tájt Fidesz-előny érzékelhető.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×