INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Az új elnök példamutató rádiót szeretne

Infostart / InfoRádió
A Magyar Rádió új elnöke azt szeretné, ha vezetése alatt a közrádió az egyik legnagyobb presztízsű közintézménnyé válna, amelynek pártatlan és kiegyensúlyozott műsorszolgáltatása példát mutatna minden magyar nyelvű sajtótermék számára. Such György a köztársasági elnöknek azt mondta: szeretné bebizonyítani, hogy lehet másfajta médiaszolgáltatás, mint amit eddig a nagyközönség megszokott.

Sólyom László köztársasági elnök kedden a Sándor-palotában fogadta a Magyar Rádió új elnökét. A megbeszélés rövid volt és kötetlen - áll a Magyar Rádió közleményében, amely szerint az államfő hangsúlyozta a közszolgálati rádió szerepének fontosságát a magyar tömegtájékoztatásban és a kultúra megőrzésében.

Such György egyetértett a köztársasági elnökkel, és elmondta neki, hogy szeretné, ha vezetésének időszakában a közrádió az egyik legnagyobb presztízsű közintézménnyé válna, amelynek pártatlan és kiegyensúlyozott műsorszolgáltatása példát mutatna minden magyar nyelvű sajtótermék számára. A rádió elnöke szeretné bebizonyítani, hogy lehet másfajta médiaszolgáltatás, mint amit eddig a nagyközönség megszokott - olvasható a közleményben.

2007 végére lezárul az első szakasz

Such György a közeljövőben találkozni kíván Szili Katalinnal, az Országgyűlés elnökével, Lomnici Zoltánnal, a Legfelsőbb Bíróság elnökével, valamint Kovács Györggyel, az ORTT, és Pataki Dániellel, a Nemzeti Hírközlési Hatóság vezetőjével.

Az InfoRádió megkereste Such Györgyöt, az elnök azonban nem akart és nem tudott többet mondani a megbeszélésről.

Korábban a rádió elnöke elmondta, hogy augusztus végére lesz teljesen tisztában az intézmény anyagi helyzetével, és szerinte 2007-ben lezárulhat a stabilizáció első, legnagyobb szakasza a Magyar Rádióban. Két nagy feladata az intézmény átalakítása, majd elköltöztetése lesz.

Szintén a Magyar Rádióval kapcsolatos hír, hogy a közrádió az önkormányzati választás kampányában szünetelteti a szokásos keddi miniszterelnöki interjúkat. Ezt Gyurcsány Ferenc találta ki, Such György pedig egyetért vele.

A címlapról ajánljuk