eur:
393.83
usd:
367.78
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Az új elnök példamutató rádiót szeretne

A Magyar Rádió új elnöke azt szeretné, ha vezetése alatt a közrádió az egyik legnagyobb presztízsű közintézménnyé válna, amelynek pártatlan és kiegyensúlyozott műsorszolgáltatása példát mutatna minden magyar nyelvű sajtótermék számára. Such György a köztársasági elnöknek azt mondta: szeretné bebizonyítani, hogy lehet másfajta médiaszolgáltatás, mint amit eddig a nagyközönség megszokott.

Sólyom László köztársasági elnök kedden a Sándor-palotában fogadta a Magyar Rádió új elnökét. A megbeszélés rövid volt és kötetlen - áll a Magyar Rádió közleményében, amely szerint az államfő hangsúlyozta a közszolgálati rádió szerepének fontosságát a magyar tömegtájékoztatásban és a kultúra megőrzésében.

Such György egyetértett a köztársasági elnökkel, és elmondta neki, hogy szeretné, ha vezetésének időszakában a közrádió az egyik legnagyobb presztízsű közintézménnyé válna, amelynek pártatlan és kiegyensúlyozott műsorszolgáltatása példát mutatna minden magyar nyelvű sajtótermék számára. A rádió elnöke szeretné bebizonyítani, hogy lehet másfajta médiaszolgáltatás, mint amit eddig a nagyközönség megszokott - olvasható a közleményben.

2007 végére lezárul az első szakasz

Such György a közeljövőben találkozni kíván Szili Katalinnal, az Országgyűlés elnökével, Lomnici Zoltánnal, a Legfelsőbb Bíróság elnökével, valamint Kovács Györggyel, az ORTT, és Pataki Dániellel, a Nemzeti Hírközlési Hatóság vezetőjével.

Az InfoRádió megkereste Such Györgyöt, az elnök azonban nem akart és nem tudott többet mondani a megbeszélésről.

Korábban a rádió elnöke elmondta, hogy augusztus végére lesz teljesen tisztában az intézmény anyagi helyzetével, és szerinte 2007-ben lezárulhat a stabilizáció első, legnagyobb szakasza a Magyar Rádióban. Két nagy feladata az intézmény átalakítása, majd elköltöztetése lesz.

Szintén a Magyar Rádióval kapcsolatos hír, hogy a közrádió az önkormányzati választás kampányában szünetelteti a szokásos keddi miniszterelnöki interjúkat. Ezt Gyurcsány Ferenc találta ki, Such György pedig egyetért vele.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×