eur:
392.56
usd:
366
bux:
66887.72
2024. április 25. csütörtök Márk

A betegszállítás is egészségügyi feladat

Az Országos Mentőszolgálat valóban sokkal többször végez betegszállítást, mint ahányszor életet ment, de a szállítások nagy részében is képzett egészségügyi személyzetre és felszerelésre van szükség a mentőautóban - mutatott rá az InfoRádióban a betegszállítás kiszervezésének kockázatára a Mentődolgozók Önálló Szakszervezetének elnöke.

A betegszállítás szakmai szabályait egy miniszteri rendelet tartalmazza, amely szerint a feladatokat mentőkocsival, fekvőbeteg-szállító kocsival vagy ülőbeteg-szállító kocsival lehet ellátni - közölte Toma Lajos.

Ha mentővel kell vinni a beteget, az mindenképpen egészségügyi tevékenységnek minősül. Elképzelhető, hogy az út során valamilyen beavatkozást kell elvégezni, amelyhez szükségesek a mentőkocsiban lévő eszközök és a képzett szakemberek is.

A fekvőbetegek szállításához egy hordágy is kell, és a sofőr mellett egy beteghordónak is be kell ülnie a kocsiba, neki azonban nem kell képzett ápolónak lennie.

Az ülőbetegek szállítása azonban valóban a taxizáshoz hasonlít, itt ugyanis a sofőr mellett plusz személyzetre nincs szükség.

Így igaz az az adat, hogy az OMSZ tevékenységének 70 százalékát a betegszállítás tette ki, ennek azonban 89 százaléka egészségügyi tevékenységet igényel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×