INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Gyurcsány a legmegosztóbb politikus

Infostart / InfoRádió
A Szonda Ipsos felmérése szerint Gyurcsány Ferenc osztja meg leginkább az embereket. A miniszterelnök rokonszenvmutatója öt pontot esett júliusban. Az ellenzéki politikusok mutatói nem javultak, a legnépszerűbb továbbra is Szili Katalin házelnök, Sólyom László államfő és Dávid Ibolya MDF-elnök.

A Szonda Ipsos felmérése szerint Gyurcsány Ferenc a leginkább megosztóbb politikus - írja a Népszabadság. A politikusok közmegítélésén még ebben a hónapban is érződött a lakosságot közvetlenül érintő megszorító intézkedések bejelentésének hatása. Ám amíg júniusban minden kormánypárti politikus népszerűségi indexe jelentős mértékben csökkent, addig most csak kis visszaesések voltak. A kivételt a miniszterelnök jelenti, akinek ezúttal öt pontot esett a rokonszenvmutatója, s ezzel a középmezőny szereplői közé került. Aktuálisan nem jelentenek alternatívát a közvélemény számára az ellenzék vezető politikusai sem, az ő pontszámaik sem javultak. A lista élén szoros egymásutánban Szili Katalin, Sólyom László és Dávid Ibolya áll, lényegében közepes értékelésekkel. Gyurcsány Ferenc a 11., Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a 6., az ő népszerűsége az utolsó felmérés óta nem változott.

A Magyar Nemzetből kiderül, az Országos Felsőoktatási Információs Központ adatai szerint az Eötvös Lóránd Tudományegyetem idén is a legnépszerűbb felsőoktatási intézmény, ezt követi a Pécsi, a Szegedi, a Debreceni és a Budapesti Corvinus Egyetem. A legtöbben idén gazdálkodási és menedzsment szakra jelentkeztek, az első ötben a turizmus-vendéglátás, a kommunikáció és médiatudomány, a mérnök informatikus és a jogász képzés van benne.

Sok dolga akad az Alkotmánybíróságnak - írja a Napi Gazdaság. A lap információi szerint eddig három beadvány érkezett az Alkotmánybírósághoz az adótörvények júliusi módosításával kapcsolatban. Emellett több szervezet is készíti saját kérvényét, így mire augusztus 20-ával véget ér az AB ítélkezési szünete, akár tucatnyi kérelem is a bírák asztalára kerülhet az ügyben. A taláros testület augusztus 28-án tartja következő ülését.

Ma újra terítékre kerül a januárban teljessé váló havi elektronikus adóbevallás ügye: a két hónappal ezelőtt lezajlott konzultáció folytatásaként a Pénzügyminisztérium illetékesei és a szakmai szervezetek ismét egyeztetnek a megoldandó feladatokról - derül ki a Világgazdaság cikkéből. Közben a május 12-én debütált rendszerrel összefüggésben folyik a mulasztók bírságolása, illetve a januártól az új rendszerbe belépni kötelezettek tájékoztatása. Amelyik adóalany szeptemberig nem esik túl az okmányirodai regisztráción, az felszólítólevelet kap.
A címlapról ajánljuk