eur:
394.5
usd:
370.35
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Kidőlt fák és omlásveszély

Országszerte tart még a szélviharok és esőzések utáni károk elhárítása, a katasztrófavédelemhez eddig 1.200 segélykérő hívás érkezett - közölte a szervezet szóvivője. Dobson Tibor elmondta: több kisebb személyi sérülés is történt a vihar miatt, de súlyos szerencsétlenségről nem tudnak.

A vihar szinte az egész országra kiterjedt, kivéve egy-két északkeleti megyét. A legsúlyosabb károkat, az ország középső és a Dunántúl középső részéről, Somogy, Veszprém, Fejér, Bács-Kiskun és Pestmegye déli részéről jelentették - mondta az InfoRádióban Dobson Tibor.

A katasztrófavédelmi szóvivő szerint a tűzoltóknak még pénteken is több száz címre kell eljutniuk, ahol kidőlt fákat kell elszállítaniuk, omlásveszélyt kell megszüntetniük, vagy vízszivattyúzási munka vár rájuk.

A vihar során csak kisebb személyi sérülések történtek - tette hozzá Dobson Tibor. Hárman sérültek meg könnyebben, amikor Tolna megyében egy fa rádőlt a vasúti pályára és beleszaladt egy szerelvény.

Dunaújvárosban egy személyautó utasa sérült meg szintén könnyebben, amikor egy körforgalomban fa dőlt a gépkocsira.

A kárfelmérést ma kezdik meg az önkormányzatok - mondta Dobson Tibor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×