INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Legyél Te is a villamos hőse!

Infostart / InfoRádió
Egy új játék található a BKV honlapján, amelynek segítségével a társaság a Combino villamosokat szeretné megóvni. A játékban könnyedén megfékezhetők a rongálók és zsebtolvajok, és a mozgássérülteken is egyszerű segíteni.

A Combino játékkal a BKV Zrt. honlapja arra vállalkozik, hogy a "villamos hősévé" avassa olvasóit. A küllemében leginkább a Monthy Python és a South Park látványvilágára emlékeztető játék elején szigorú szöveg jelenik meg: "Te felelsz a villamos épségéért és a nyugodt, biztonságos utazásért".

Ezen a ponton a játékos gondolhatná, hogy ezért inkább feleljen a BKV és a villamosvezető, de a játék tervezői egy felszólítással toldják meg: "előzd meg a rongálást, lopást, segítsd az időseket, gyerekeket, rászorulókat!" Miután így a rendőrség és a teljes szociális ellátórendszer feladatát is megkaptuk, a program "jó szórakozást" kíván.

A feladat egyszerű: "nincs más dolgod, mint megakadályozni a rongálókat, és segédkezet nyújtani azoknak, akik segítségre szorulnak." Mint minden rendes játékban, a "combinózóknak" is több életük van.

Csak klikkelni kell

A játék sem túl bonyolult. A stilizált villamosbelsőben különböző "rossz emberek" jelennek meg: a kapucnis pólós graffitis, a kapaszkodókat izomból leszakító kigyúrt kopasz, vagy a napszemüveges-szakállas zsebtolvaj.

Ha észreveszi őket a játékos, akkor rákattint, ők szétpukkannak, és kész. Nem észrevenni pedig nem lehet őket, ugyanis rajtuk és áldozatukon kívül más utas nincs a valóságban inkább zsúfolt villamoson.

A játék több pályából áll, a felsőbb szinteken már lehet kerekesszékes utason segíteni, de a vásárolt gyümölcsét elpotyogtató rémült nénike már az első szinten ránk számít.


A sikeres játék után jár a gratuláció

A játék időre megy, a győztes pontokat kap, és a végén megjelenik egy kék-sárga ruhás, C betűs Superman-ruhát viselő hős. A sikeres küldtés végén még a saját fényképét is feltöltheti a játékos.

Nevelési cél

A BKV a játék szövegétől eltérően nem várja el a gyerekektől, hogy megakadályozzák a villamosok megrongálását, vagy füleljék le a zsebtolvajokat - mondta az InfoRádió megkeresésére a közlekedési vállalat marketing-kommunikációs főosztályvezetője.

Vitéz Ágnes közölte: a Combino-kampány részét képező játéknak a kisiskolás korosztály a célcsoportja, célja pedig az, hogy megszeressék az új villamost.

A főosztályvezető szerint a gyerekek úgy tudják megelőzni a rongálást, ha egymást figyelmeztetik.

Természetesen nem várjuk el, hogy a gyermekek tettleges konfliktusba keveredjenek; célunk az, hogy a gyerekek játsszák örömmel ezt a játékot, ami közben megtanulják, mik a nem támogatott cselekvésformák - hangsúlyozta Vitézi Ágnes.

A BKV marketing-kommunikációs főosztályvezetője hozzátett: ha a gyerekek a játék során kiiktatják a káros cselekvéseket, akkor remélhetőleg ez belső normává válik számukra.A címlapról ajánljuk