eur:
394.78
usd:
371.24
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Gyurcsány megbukhat 2008-ban

Alapvetően elhibázottnak tartja a kormány gazdaságpolitikáját Matolcsy György. A Fidesz parlamenti képviselője szerint a megszorítások nem járnak majd a tervezett eredménnyel, így újabb és újabb "csomagokra" lesz szükség, ami magával hozhatja a miniszterelnök bukását.

Az Orbán-kormány utolsó gazdasági minisztere a Heti Válasznak adott interjúban új nemzeti kerekasztal összehívására és nemzeti megállapodásra tett javaslatot.

Matolcsy György szerint erre azért van szükség, mert a gazdaság válsága olyan mély, amelyet a politikai elit nem képes magában kezelni.

A közgazdász kitart amellett, hogy a gazdaságnak radikális járulék- és adócsökkentésre lenne szüksége, és ezeket az intézkedéseket tíz évre kellene rögzíteni.

A politikus elismerte, hogy jelenleg nincs fogadókészség a javaslataira, de szerinte "eljön majd a kijózanodás pillanata".

Kikerült megszorítások

A Fidesz parlamenti képviselője a kormány megszorító intézkedéseinek 90 százalékát elhibázottnak tartja, egyedül az államigazgatási szervek létszámának csökkentésével ért egyet.

Matolcs György közölte: a kormány tervei azért sem teljesülhetnek, mert minden 100 forint tervezett elvonásból 30 forintot kikerülnek az állampolgárok és a vállalkozók; további 30 forintot pedig az visz el, hogy a háztartások és a vállalkozások visszafogják a beruházásaikat.

Az ellenzéki politikus úgy látja: az elhibázott gazdaságpolitika miatt újabb és egyre nagyobb megszorítások jöhetnek, a várhatóan legnagyobb, a 2008-as Gyurcsány-csomag pedig magával hozhatja a miniszterelnök bukását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×