eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Pokorni: ez még megszorításnak sem jó

A Fidesz alelnöke szerint a szakadék szélén van az ország, most az a kérdés, hogy merre kapjuk el a kormányt. Pokorni Zoltán hangsúlyozta: az állam adóssága naponta négy milliárd forinttal növekszik, "csúszunk lefelé a sáros lejtőn napról napra".

A Fidesz alelnöke szerint rossz irányba keresi a kiutat a gazdasági válságból a kormány. Pokorni Zoltán a közszolgálati rádióban hangsúlyozta: nem jó az, hogy azokat akarják még jobban megadóztatni, akik már most is fizetnek adót.

Az ellenzéki politikus szerint a gazdaságélénkítés lehet a megoldás, az adózók körének szélesítése, annak lehetővé tétele, hogy több ember vállalhasson munkát.

"Adónöveléssel (...) még soha nem lábalt ki egyetlen ország sem a bajból" - tette hozzá Pokorni Zoltán, aki szerint "a megszorító csomag még megszorításnak sem jó".

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×