eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Megint nem döntöttek az északi Duna-hídról

Ismét elhalasztotta a Fővárosi Bíróság a döntést az északi Duna-híd ügyében. A halasztásra azért került sor, mert egy civil szervezet közölte: a felperes oldalán beavatkozóként venne részt az eljárásban.

A Szigetmonostor önkormányzata és a Közlekedési Főfelügyelet között tartó közigazgatási perben azért nem született ítélet, mert egy civil szervezet jelezte: felperesi oldalon beavatkozóként szeretne részt venni az eljárásban.

Marosi Ildik, az ügyben eljáró bíró hangsúlyozta: az érintett civil szervezet képviselője csak írásbeli kérelmet nyújtott be és nem jelent meg a tárgyaláson, azért azt el kellett halasztani.

Szigetmonostor önkormányzata azért indított pert a Közlekedési Főfelügyelet ellen, mert az engedélyezte az M0-ás autópálya északi Duna-hídjának megépítését, de a felperes szerint az eljárásnál nem vettek figyelembe egy környezetvédelmi szakhatósági engedélyt.

Ebben az önkormányzat képviseletében eljáró Pintér István ügyvéd szerint az szerepelt, hogy a nagy híddal egy időben egy másik, kis híd megépülésére is szükség van, ami a szigetmonostoriak szerint megkönnyítené a közlekedést.

A település önkormányzata és a Közlekedési Főfelügyelet között húzódó perben már csak a nyári tárgyalási szünetet követően, augusztus végén születhet döntés.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×