INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Díjemelések: mi lesz az iskolákkal és a kórházakkal?

InfoRádió / MTI
A fővárosi Fidesz-MKDSZ frakció szerint nem lehet a budapesti kórházakra és iskolákra terhelni a drasztikus közüzemi díjemeléseket. Vajda Pál főpolgármester-helyettes szerint "a dinamikus városvezetés" megoldja a problémát.

Wintermantel Zsolt frakcióvezető-helyettes az InfoRádióban azt mondta: arra kérik a főpolgármestert, hogy készíttessen felmérést arról, hogy miként érinti a megszorító csomag ősszel az önkormányzati intézményeket.

A fideszes politikus hozzátette: számításaik szerint csak a 30 százalékos gázáremelés 50 millió forintos plusz kiadást jelent az év utolsó három hónapjában egy nagyobb fővárosi kórháznak.

Wintermantel Zsolt úgy vélte: veszélybe kerülhet az egészségügyi intézmények és az iskolák működése, mert ekkora díjemelést nem tudnak kigazdálkodni.

"A dinamikus városvezetés" megoldja a problémát

Vajda Pál szocialista főpolgármester-helyettes közölte: "az energiaár-változás kérdését, merem remélni, hogy a 400 milliárdos költségvetésen belül, nem egészen súlyos problémaként lehet kezelni".

A városvezető hozzátette: "akár hiszik, akár nem, ilyen dinamikus városvezetés mellett, amit megtapasztalhattak, most már az elmúlt 16 évben", megoldják a problémát.

A címlapról ajánljuk