eur:
395.3
usd:
372.25
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Gyurcsány szerint értelmetlen tárgyalni

Kiszivárgott értesülések szerint Gyurcsány Ferenc kormányfő nem hívja össze az 1999 elején létrehozott Magyar Állandó Értekezletet, mert úgy véli, hogy az eredménytelen lenne. A határon túli magyarok ezért magukban, a magyar kormány kizárásával értekeznek.

A Népszabadság kiszivárgott értesülésekre hivatkozva azt írja, hogy a "hivatalosan nem hivatalos" megbeszélésen és az azt követő vacsorán Gyurcsány Ferenc bejelentette, hogy nem hívja össze az 1999 elején létrehozott Magyar Állandó Értekezletet, amíg nem remél eredményt tőle. A MÁÉRT, amelyen a legitim határon túli magyar szervezetek és a magyar kormány, illetve a parlamenti pártok vezetői a résztvevők, az utóbbi években nem ülésezett. Gyurcsány Ferenc a kettős állampolgárságról tartott 2004. decemberi népszavazás előtt és után nyilvánosan is úgy ítélte meg, hogy a testületnek nem lehetne érdemi mondanivalója. Az elhidegült légkörben a határon túliak összehívták a maguk külön MÁÉRT-jét is, a budapesti kormány meghívása nélkül.

Hetven gyógyszernek megszűnik a tb-támogatása 2007 januárjától - írja a Magyar Nemzet. Idén július elsejétől viszont kevesebbet kell fizetniük a betegeknek 200-220 orvosságért. Nem tudni ugyanakkor, hogy tervez-e a közeljövőben gyógyszerár-támogatást érintő intézkedést a kormány, ami alapvetően meghatározná a lakosság által fizetett térítési díjakat.

Nincs jó üzenete a tisztességes adófizetők számára az adóamnesztiának - nyilatkozta az Indexnek a kormány "Új egyensúly programja" kapcsán Zara László, a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének elnöke. A szakember túlzásnak tartja azt, hogy a kormány az idei 100 milliárd forinttal szemben jövőre 153 milliárd forint bevételt vár az eva kulcsának emelésétől.

A Világgazdaság szerint "spekulatív" besorolást kaphatnak a fejlett országok államkötvényei a demográfiai problémák, a túlzottan gyors elöregedés következtében - hívja fel a figyelmet elemzésében a Standard & Poor's. Magyarországon már csak 10 évig finanszírozható a jelenlegihez hasonló kondíciókkal az államháztartás, azután a költségvetési problémák, valamint az államadósság terhe miatt meredeken romlik majd az állampapírok besorolása.

Nem érdemes magyar részvényt tartani - véli sajnálkozva Koch Zoltán, a Metzler Bank frankfurti alapkezelője a portfolio.hu oldalán. A szakember szerint érdemes reálisan értékelni a helyzetet. A GDP növekedés 2.5%-ra való csökkenése, illetve az 5%-os infláció nem ad okot az optimizmusra, ha a régió más országaival hasonlítjuk össze Magyarországot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál
BL élőben

Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál

Egygólos előnyről kezdték a negyeddöntő-visszavágót a BL-ben, 6 napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon 2-1-re a Borussia Dortmundot. A keddi továbbjutók egymás ellen mennek a döntőért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×