eur:
388.58
usd:
361.43
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

A kórházakban is támad a lakásmaffia

A lakásmaffia már a kórházakban is támad. Magatehetetlen embereket keresnek fel, és kötnek velük adásvételi szerződést. A régi bevált trükköket is alkalmazzák: alkoholtól beszámíthatatlanná vált embereket is megkörnyékeznek, és nem kímélik a fogyatékkal élőket sem.

A Népszabadság arról számolt be, hogy jelenleg is nagyjából annyi panasz érkezik a lakásmaffia áldozatait védő Kaptár-csoporthoz, mint néhány évvel ezelőtt. Az elkövetés módszere azonban megváltozott. Előfordul, hogy a kórházakban keresik fel az idős embereket. Főleg azokat forgatják ki vagyonukból, akik már annyira gyengék, hogy azt sem tudják, mi történik velük. Egyesek pedig hírvivőként szolgálják az üzérkedőket: naprakészen informálják őket, ki hol fekszik, és mennyire súlyos az állapota.

A lap arról is ír, hogy Szentendrét, a Pilis-völgyet és Észak-Budapestet szolgálhatja a békásmegyeri északi városkapu. Nyugaton a kereskedelem, délen a logisztika jegyében szerveződtek városkapuk. Keleten az Örs vezér tere és környéke töltheti be ezt a szerepet. Az északi új városrész az M0-ás körgyűrű és a békásmegyeri lakótelep között jöhet létre. A területen létrejöhet a főváros északi részének és agglomerációjának kereskedelmi, irodai, idegenforgalmi és rekreációs központja.

A Magyar Nemzet számításai szerint húszmilliárd forintot veszítene az államkassza azzal, ha a jelenlegi épületekből új negyedbe költöznének a kormányhivatalok. Legkevesebb másfél-két évre és százezer négyzetméternyi iroda megépítésére volna szükség. Az irodapiacon jelenleg túlkínálat van. Az érdekeltek tehát igen jól járnának azzal, ha az új kormány megvalósítaná tervét. Egyes hírek szerint az ötletben nagy ingatlanfejlesztők keze is benne van, amelyek ajánlatai közül már több is ott fekszik a régi-új kabinet asztalán.

Az index.hu cikke szerint Budapesten idén is közlekedik a BKV menetrend szerinti hajójárata, de az internetes újság által végzett teszt azt mutatta, hogy ez igencsak szertelenül működik. Pedig a próbautak alapján hajóval néha gyorsabban el lehet érni a célt, mint HÉV-vel, busszal vagy villamossal. A gond csak az, hogy a hajójárat kihagy egy-egy megállót, sőt néha nincs is megálló, az indulási időpontok esetlegesek, a személyzet pedig megijed, ha utassal találkozik.

A Napi Gazdaság információi szerint részben a cégek adó- és járulékmentes kifizetéseinek korlátozásával oldaná meg a kormány az adókedvezmények megnyirbálását. Az sem zárható ki, hogy az összes tételt egy kalap alá vonnák, hasonlóan az adótörvényekben megindult folyamathoz. Ez alól az egyéni nyugdíj-előtakarékossági számla jelenthet kivételt. Kérdés, hogy a szigorítás nem okoz-e komolyabb az előtakarékossági rendszerben.

A portfolio.hu arról számol be, hogy nagyobb esést szenvedett el a vezető részvények árfolyama a BÉT-en, a forintpiacon azonban csak alkalmanként nőtt meg feltűnően a volatilitás. Előbb történelmi csúcsdöntés, majd gyors hanyatlás nagyot változó globális hangulattal és hirtelen tőkekivonással - mindez egy hónap alatt játszódott le a piaci szereplők szeme előtt. Egy évre előretekintve a BUX 15 százalékot meghaladó erősödését még soha nem várták ilyen nagy számban a professzionális befektetők, mint most - pedig havi felmérésünk 2005 márciusáig nyúlik vissza.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×