eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Kezdődik a miniszterjelöltek meghallgatása

A héten megkezdődik a miniszterjelöltek kinevezés előtti bizottsági meghallgatása: kedden három, szerdán pedig szintén három bizottság "vallatja" majd Gyurcsány Ferenc jelöltjeit.

Kedden a gazdasági és informatikai bizottság meghallgatja Kóka Jánost, Veress János pedig a költségvetési bizottság előtt ismerteti elképzeléseit.

Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszterjelöltet az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil és vallásügyi bizottsága szintén kedden, a foglalkoztatási bizottság pedig szerdán hallgatja meg.

Persányi Miklós ugyancsak szerdán áll a parlament környezetvédelmi bizottsága elé, és ugyanezen a napon lesz Gráf József meghallgatása a mezőgazdasági bizottságban.

Az új kabinet tárcavezetőit pénteken mutatta be Gyurcsány Ferenc kijelölt miniszterelnök.

A kormányfő Molnár Lajost egészségügyi, Gráf Józsefet földművelésügyi és vidékfejlesztési, Kóka Jánost gazdasági és közlekedési, Szekeres Imrét honvédelmi, Petrétei Józsefet igazságügyi, Persányi Miklóst környezetvédelmi és vízügyi, Göncz Kingát külügy-, Hiller Istvánt oktatási és kulturális, Lamperth Mónikát önkormányzati és területfejlesztési, Veres Jánost pénzügy-, Kiss Pétert pedig szociális és munkaügyi miniszternek jelöli.

A Miniszterelnöki Hivatalt Szilvásy György vezeti majd.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×