eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Lendvai: reméltük, hogy nem kell majd adóemelés

A következő években növekednek a felső középosztály terhei, de a kormány arra törekszik, hogy a jövedelmek vásárlóértéke ne csökkenjen - mondta az MSZP frakcióvezetője az InfoRádió Aréna című műsorában.

Lendvai Ildikó közölte: bizonyos adónemek emelkedni fognak, és átalakítják az energiaár-támogatási rendszert is. Ennek eredményeként csak a rászorulók kapnak majd kompenzációt.

A szocialista frakció vezetője az InfoRádiónak arra kérdésére, hogy a költségvetés valós helyzetéről és a tervezett megszorításokról miért nem beszéltek a kampány idején, azt válaszolta: abban reménykedtek, hogy az egyensúly megteremtéséhez elegendő lesz az állami kiadások csökkentése és nem lesz szükség adóemelésre.

Lendvai Ildikó szólt arról is, hogy a minimálbér- és nyugdíjemelési programot folytatják, és nem tervezik a szociális kiadások csökkentését sem.

A szocialista politikus hozzátette: reményeik szerint 2009-2010-től emelkedhetnek a reáljövedelmek is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×