INFORÁDIÓ 

2018. március 25. vasárnap
Irén, Írisz

Kuncze: a liberálisok Orbán távozását szeretnék

InfoRádió / MTI
Az SZDSZ elnöke szerint a Fidesz meglehetősen kétségbeesett kampányt folytat. Kuncze Gábor hozzátette: a liberálisok azt szeretnék, ha Orbán Viktor Fidesz-elnök távozna a politika élvonalából.

Orbán Viktor szerdán bejelentette, hogy megbukott, és mára a Fidesznek sem miniszterelnök-jelöltje, sem programja nincsen. Az, hogy Mikola István már nem kormányfőhelyettes-jelölt, az SZDSZ sikere - vélekedett a politikus.

Kuncze Gábor szerint a kétségbeesett kampány része, hogy a Fidesz Bod Péter Ákos volt MNB-elnököt ajánlotta az MDF-nek közös miniszterelnök-jelöltnek.

Bod Péter Ákos többet érdemel annál, mint hogy Orbán Viktor egyszerű bábként használja őt - tette hozzá.

Úgy vélekedett: a Fidesz elnöke azt próbálja sulykolni, hogy a magyar gazdaság válságban van, amire az első negyedéves hiány mértékéből következtet, de "nyilván elfelejtette", hogy 1999-ben, ugyanebben az időszakban már a jelzett éves hiány 61 százaléka teljesült.

Akkor azt mondták, hogy ezekből az adatokból messzemenő következtetést levonni nem lehet - tette hozzá a liberális politikus.

A pártelnök hangsúlyozta: a magyar gazdaság nincs válságban, és nem is lesz, ha egy erős, magabiztos koalíció folytatja tovább a kormányzást.

"Akkor, persze, válságban lenne, ha az egyébként szétesett és egymással vérre menő küzdelmet folytató jobboldal kerülne a kormányrúdhoz" - jegyezte meg.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk