eur:
395.81
usd:
372.43
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Katona Kálmán: az MDF kívülről támogathat egy Fidesz-kormányt

Először nem személyekről, hanem elvekről kell egyeztetni - mondta az InfoRádiónak az MDF országos választmányának elnöke a Fidesz közös miniszterelnök-állításra vonatkozó ajánlatára reagálva. Katona Kálmán hozzátette: adott esetben kívülről támogatnák a Fidesz kormányt.

A politikus szerint példátlan, hogy a Fidesz elvek és főbb értékek egyeztetése nélkül kiválaszt egy miniszterelnök-jelöltet, akiről előzetesen nem is egyeztetett az MDF-fel.

A párt együttműködési feltételeiről az MDF országos választmányának elnöke azt mondta: az a kérésük a minimum, hogy a Fidesz vonja vissza az ígéreteit, és a jelen költségvetési helyzetben mondjanak le a tb-járulék 10 százalékos csökkentéséről.

Azt mi a kampány során vállaltuk, hogy ha az MDF támogatásán múlik egy jobboldali kormány megalakulása, akkor külső támogatóként mindenképpen biztosítjuk a kormányzáshoz szükséges szavazatokat - hangsúlyozta Katona Kálmán.

A politikus hozzátette: ennek az az előnye számukra, hogy
témánként tudnak egyeztetni.

"Túl demokratikus párt"

Katona Kálmán a kialakult helyzetet úgy értékelte, hogy a Fidesz kevesebb mandátumot szerzett, mint kellett volna; a második forduló előtt zavarodottság van a párton belül, és ebbe bele akarják rángatni az MDF-et.

Azzal kapcsolatban, hogy több MDF-es képviselőjelölt úgy döntött, hogy visszalép, a választmányi elnök azt mondta: az MDF ilyen szempontból túl demokratikus párt; ugyanakkor várják azt a lehetőséget, amikor mandátumaikkal erősíteni tudják a jobboldalt.

De ehhez a Fidesznek produkálnia kell azt a teljesítményt, amit most nem tudott nyújtani - hangsúlyozta Katona Kálmán.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 05:00
×
×
×
×