INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

A közgazdász szerint nem lehet lesöpörni a járulékcsökkentési javaslatokat

Infostart / InfoRádió
Csaba László közgazdász óvatosságra intett a minimálbér emelésével kapcsolatban. Az egyetemi tanár az InfoRádiónak a miniszterelnök-jelölti vita után nyilatkozott, amelyben Orbán Viktor, a Fidesz elnöke bejelentette: ha megnyerik a választásokat, akkor 100 ezer forintra emelik a minimálbért a következő ciklusban.

A bejelentett minimálbéremelést "lényegét tekintve megvalósíthatatlanak tartom, hét százalékos, vagy azt meghaladó gazdasági növekedés kontextusában tudom csak értelmezni" - mondta Csaba László.
/>/>
/>/>Hozzátette: Orbán Viktor javaslata beleillik a politikus általános gazdasági elképzeléseibe.
/>/>
/>/>Az egyetemi tanár úgy vélekedett, hogy a társadalombiztosítási járulék csökkentése nem feltétlenül eredményez gazdasági növekedést.
/>/>
/>/>Elég keveset tudunk erről - mondta a közgazdász. Hozzátette: a gazdasági növekedésre számos tényező hat, ezek akár ki is olthatják egymást.
/>/>
/>/>A járulékcsökkentés régi vállalkozói követelés, amely a foglalkoztatás növekedésével járna. Nem lehet ezt úgy lesöpörni, ahogy Gyurcsány Ferenc kormányfő tette. Az általa szorgalmazott beruházások közül például a technológiailag intenzívek kevés munkahelyet eredményeznek - közölte.
/>/>
/>/>Véleménye szerint a tb-járulék csökkentése a kevésbé képzett emberek számára teremtene munkahelyeket a kis- és közepes vállalkozóknál.

A címlapról ajánljuk