eur:
387.64
usd:
359.95
bux:
69201.95
2024. május 10. péntek Ármin, Pálma

A Fidesz csak azokkal vitázik, akiket erre kijelölt

A Fidesz alelnöke, volt oktatási miniszter nem akar a tárca jelenlegi vezetőjével vitázni - derül ki Pokorni Zoltán Magyar Bálintnak címzett leveléből.

A levélben a fideszes politikus nem utasítja el egyértelműen a felkérést, de nem is fogadja el azt.

"Mindannyiunk közös érdeke, hogy az emberek a lehető legtöbb ismeret, legalaposabb tájékozottság birtokában hozhassák meg a választással kapcsolatos döntésüket. Az emberek véleménye szerint Magyarország elmúlt négy esztendejéről valódi elszámolásra van szükség" - írta levelében Pokorni Zoltán.

Emlékeztet arra, hogy ennek érdekében Magyarország 2006 címmel a Fidesz vitasorozatot kezdeményezett a párt által kiválasztott kormánytagokkal.

A Fidesz listáján az oktatásügy nem szerepel. Magyar Bálint háromoldalú vitát javasolt, hogy a választók megismerjék a konzervatív, a szocialista és a liberális programot is.

"Csalódottan vettük tudomásul, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és kormánya elutasította kezdeményezésünket. Ezzel azt üzenték az embereknek, hogy nem tartják fontosnak a mindennapi gondjaikkal való szembesülést, nem hajlandóak őszintén szembenézni Magyarország helyzetével, nem érdekeltek a tisztázó jellegű viták lefolytatásában" - írta Pokorni Zoltán.

Az MSZP a vita lefolytatását ahhoz a feltételhez kötötte, hogy a Fidesz hozza nyilvánosságra programját.

"Most a Medgyessy-Gyurcsány-kormány - belátva, hogy merev elutasítása, érzéketlensége megütközést keltett az emberekben - a kisebbik koalíciós párt háta mögé bújva a vitakészség hamis látszatát keltve próbál finomabb eszközökkel kihátrálni a Magyarország 2006 vitasorozatból" - vélekedett a Fidesz alelnöke.

Pokorni Zoltán levelében megismételte korábbi bejelentését arról, hogy mely témában melyik kormánytaggal kívánnak vitatkozni a fideszes politikusok.

Pokorni Zoltánéval megegyező szövegű levelet küldött Deutsch-Für Tamás fideszes képviselő az őt kihívó Kovács Kálmán hírközlési miniszternek és Mikola István, a nagyobbik ellenzéki párt politikusa Molnár Lajos szabad demokrata képviselőjelöltnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
Megindulhatott az offenzíva Ukrajna második legnagyobb városa ellen, felpörgött az orosz hadigépezet – Híreink az orosz–ukrán háborúról pénteken

Megindulhatott az offenzíva Ukrajna második legnagyobb városa ellen, felpörgött az orosz hadigépezet – Híreink az orosz–ukrán háborúról pénteken

Pénteken arról érkeznek jelentések, hogy az orosz erők átlépték a határt Harkiv megyénél, és Ukrajna második legnépesebb városa, Harkiv felé tartanak. Ukrajna régóta számít egy ilyen támadásra, az utóbbi időben Oroszország egyre hevesebben ágyúzta a várost. Ukrán drónok csaptak le a Kalugai területen, egy olajfinomítóban tűz ütött ki. Orosz közlések szerint Moszkvától délre, valamint a Brjanszki és a Belgorodi területen is ukrán drónokat lőtt le a légvédelem. A brit védelmi minisztérium hírszerzési jelentése szerint márciusról áprilisra jelentősen növekedett az orosz támadások száma Kelet-Ukrajnában, Csasziv Jarnál 200 százalékos növekedés volt. Csütörtökön megtartották Moszkvában a Győzelem napi katonai parádét, amely ezúttal is szerényre sikeredett. Vlagyimir Putyin Mihail Misusztyin eddigi kormányfőt javasolja továbbra is miniszterelnöknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 10. 16:30
×
×
×
×