eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Számítógépet minden bírónak!

A bíróságok informatikai ellátottságának javítását sürgette Pécsett a Legfelsőbb Bíróság elnöke.

Lomnici Zoltán úgy vélte: a hatékony igazságszolgáltatás ma már nem képzelhető el korszerű informatika nélkül.

A színvonalas ítélkezés érdekében elengedhetetlen, hogy minden bírónak legyen számítógépe - tette hozzá.

A Legfelsőbb Bíróság elnöke a Pécsi Ítélőtábla összbírói értekezlete után arról is beszélt, hogy a bíráknak nemcsak a több ezer oldalnyi hazai, hanem a 80 ezer oldalas európai joganyaghoz is hozzá kell férniük.

Lomnici Zoltán elmondta: a 2.800 fős bírói kar tagjainak csak 80 százaléka rendelkezik számítógéppel, az arány Budapesten 60 százalék.

Hozzátette: számításaik szerint a teljes ellátottsághoz és a régi gépek cseréjéhez 2-3 milliárd forintra lenne szükség, amelynek előteremtéséhez a kormány támogatást ígért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×