eur:
395.22
usd:
366.64
bux:
65148.11
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Figyelmeztető sztrájk lesz a Magyar Rádióban

Kétórás figyelmeztető munkabeszüntetés lesz a napokban a Magyar Rádióban - közölte a sztrájkbizottság egyik tagja. Kisfalvi Mária azt mondta: csütörtökön hozzák nyilvánosságra, mikor szüntetik be a munkát.

A sztrájkbizottság tagja úgy fogalmazott: azért élnek a nyomásgyakorlás eszközével, hogy komolyan vegyék őket.

A sztrájkbizottság képviselői ismertették követeléseiket az intézmény két alelnökével.

A Magyar Távirati Iroda információi szerint a dokumentumban egyebek mellett az áll, hogy a szakszervezetek nem fogadják el a menedzsment létszámleépítésre, vidéki stúdiók bezárására, a rádióújság kiadói jogának értékesítésére, valamint a közszolgálati médium idegen nyelvű szerkesztőségének megszüntetésére vonatkozó elképzeléseit.

Az érdekképviseletek emellett minimálisan bruttó 4,8 százalékos, sávos béremelést szeretnének, és a műsorköltség-keret ugyanilyen mértékű emelését kérik.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×