INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Gyógyszerfelírás: januártól visszaáll a régi rend

Infostart / InfoRádió
Januártól ismét írhatnak fel kiemelt támogatású gyógyszereket a magánorvosok - közölte az Egészségügyi Minisztérium politikai államtitkára.

Vojnik Mária az InfoRádiónak elmondta: a december 21-ei kormányülésen döntöttek a rendelet módosításáról, amelynek értelmében visszaállítják a magánorvosok vényírási jogosultságát, azzal a feltétellel, hogy az orvosnak havonta meghatározott dokumentációval kell igazolnia a gyógyszerfelírást a megyei egészségbiztosítási pénztáraknál.

Az Orvosi és Egészségügyi Vállalkozások Országos Szövetségének elnöke szerdán az InfoRádióban azt mondta: tudomásuk szerint a kabinet nem foglalkozott a kérdéssel.

Babai László hozzátette: nagyon sok magánorvos jelezte, hogy jelentősen csökkent a betegeik száma azóta, hogy nem írhatnak fel 90 illetve 100 százalékos támogatású készítményt. Babai László szerint a döntés több tízezer orvost érint.

Az októbertől érvényben lévő kormányrendelet miatt a Magyar Pszichiátriai Társaság októberben az Alkotmánybírósághoz fordult, és a rendelkezés miatt az orvosi kamara és több szervezet, illetve a Szabad Demokraták Szövetsége is kifogást emelt.A címlapról ajánljuk