INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Fennakadásokat okoz az erős havazás

Infostart / InfoRádió
Országszerte intenzíven havazik. Elsősorban a Dunántúlon rossz a helyzet, de esik a Nyírségben és Miskolc környékén is. A nyugati határszélen hóláncra is szükség lehet. Budapesten mintegy 6 centiméter hó esett, több felüljárón is keresztbe fordultak a kamionok.

A Dunántúl nagy részén intenzív havazás kezdődött kedden délelőtt. Vas, Zala, Somogy és Veszprém megyében is erősen havazik, emiatt több helyen korlátozottak a látási viszonyok.

A nyugati határszélen hóláncra is szükség lehet a biztonságos közlekedés érdekében – közölte az InfoRádióval Mohácsi Márta, az Útinform munkatársa.

A rendőrség is arra hívta fel a Dunántúlon közlekedők figyelmét, hogy téli gumi nélkül lehetőleg ne induljanak útnak.

A Határőrség kommunikációs osztályvezetője az InfoRádiónak elmondta: a rédicsi határátkelőhelyen a be- és kilépő forgalom esetén csak hólánccal lehet átlépni a határt. A határ szlovén oldalán bizonyos korlátozásokat vezettek be a teherforgalomban, ezért legalább egy órát kell várni a határ magyar oldalán.

Tímár Zoltán hangsúlyozta: Zala megyében a közútkezelő kht. a magyar oldalon is több helyen kötelezővé tette a hólánc használatát.

A Határőrség kommunikációs osztályvezetője szerint Szlovákiában és Ausztriában is előfordul, hogy az utakon ellenőrzik: van-e az autósoknál hólánc.

A mentőautók is jelentős késéssel érhetnek ki a helyszínekre, a betegszállítást pedig néhány helyen teljesen le kell állítani a havazás miatt - mondta el az InfoRádiónak az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Győrfi Pál közölte: több a koccanásos baleset és a gyalogosok is gyakrabban sérülnek meg az ilyen időjárásban.

Kapcsolódó hang

Mohácsi Márta, az Útinform munkatársa
 


Tímár Zoltán, a Határõrség kommunikációs igazgatója
 


Szegedi Péter, a Fõvárosi Közterület-fenntartó Rt. szóvivõje
 


Gyõrfi Pál, az Országos Mentõszolgálat szóvivõje
 


A címlapról ajánljuk