eur:
394.78
usd:
365.84
bux:
65215.62
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Fennakadásokat okoz az erős havazás

Országszerte intenzíven havazik. Elsősorban a Dunántúlon rossz a helyzet, de esik a Nyírségben és Miskolc környékén is. A nyugati határszélen hóláncra is szükség lehet. Budapesten mintegy 6 centiméter hó esett, több felüljárón is keresztbe fordultak a kamionok.

A Dunántúl nagy részén intenzív havazás kezdődött kedden délelőtt. Vas, Zala, Somogy és Veszprém megyében is erősen havazik, emiatt több helyen korlátozottak a látási viszonyok.

A nyugati határszélen hóláncra is szükség lehet a biztonságos közlekedés érdekében – közölte az InfoRádióval Mohácsi Márta, az Útinform munkatársa.

A rendőrség is arra hívta fel a Dunántúlon közlekedők figyelmét, hogy téli gumi nélkül lehetőleg ne induljanak útnak.

A Határőrség kommunikációs osztályvezetője az InfoRádiónak elmondta: a rédicsi határátkelőhelyen a be- és kilépő forgalom esetén csak hólánccal lehet átlépni a határt. A határ szlovén oldalán bizonyos korlátozásokat vezettek be a teherforgalomban, ezért legalább egy órát kell várni a határ magyar oldalán.

Tímár Zoltán hangsúlyozta: Zala megyében a közútkezelő kht. a magyar oldalon is több helyen kötelezővé tette a hólánc használatát.

A Határőrség kommunikációs osztályvezetője szerint Szlovákiában és Ausztriában is előfordul, hogy az utakon ellenőrzik: van-e az autósoknál hólánc.

A mentőautók is jelentős késéssel érhetnek ki a helyszínekre, a betegszállítást pedig néhány helyen teljesen le kell állítani a havazás miatt - mondta el az InfoRádiónak az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Győrfi Pál közölte: több a koccanásos baleset és a gyalogosok is gyakrabban sérülnek meg az ilyen időjárásban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 07:57
×
×
×
×