INFORÁDIÓ
2021. december 5. vasárnap
Vilma

Kiújuló vita a kettős állampolgárságról

Infostart

A nemzeti felelőtlenség napjának tartja a határon túli magyarok kettős állampolgárságával összefüggésben egy évvel ezelőtt tartott népszavazást a miniszterelnök. A Fidesz konszenzust sürget és a Magyar Állandó Értekezlet összehívását kéri.

Gyurcsány Ferenc kormányfő a Párbeszéd a határok nélküli nemzetről elnevezésű találkozón úgy fogalmazott: december 5-e nélkül egységesebb lenne a nemzet.

A miniszterelnök úgy vélte: a referendumon nem a megfelelő kérdésre kellett válaszolniuk az állampolgároknak.

Közben a Fidesz elnöksége konszenzust sürget a határon túli magyarok helyzetének javítása érdekében. A testület közleményében a Magyar Állandó Értekezlet összehívására kéri a miniszterelnököt, mert úgy véli: a kormány a népszavazás után egy évvel sem tette meg a megfelelő intézkedéseket az érintettek helyzetének javításért.

Az elnökség tagjai szerint 2004. december 5-e nem a kettős állampolgárság intézményéről, hanem az anyaországnak a határon túli magyarsággal való szolidaritásáról szólt.

A Fidesz elnöksége a többi között azt javasolja: támogatni kell, hogy a határon túli magyarság minél előbb az Európai Unió tagjává válhasson.

Kapcsolódó hang

Vajdasági tudósítónk jelentése
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018