eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Aláírást gyűjt a PDSZ az oktatási költségvetés ellen

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) három nap alatt 3.000 aláírást gyűjtött össze annak érdekében, hogy a parlament ne törölje el azt a jogszabályt, amely garantálja a közoktatásba juttatandó összegek előző évi szinten tartását.

Jövőre 15 milliárd forinttal csökken a közoktatás állami támogatása - mondta el az InfoRádiónak a PDSZ elnöke. Kerpen Gábor úgy vélekedett: míg idén a legtöbb oktatási intézmény kapott gyerekenként 10 ezer forint kiegészítő támogatást, ez szeptemberben megszűnt, ami 5 százalékos csökkenést jelent.

Az oktatási tárca szerint nem igaz, hogy csökken a jövő évi támogatások összege. A minisztérium politikai államtitkára az InfoRádiónak elmondta: a normatívák összege ugyan valamelyest kisebb, de ezt kompenzálják az önkormányzatoknak juttatott többletforrások.

Arató Gergely szerint a költségvetési sarokszámok keddi szavazásán a parlament további 7,5 milliárd forintot biztosított az oktatás normatív költségvetésére, ezzel az inflációt is figyelembe véve az idei szinten marad a közoktatás támogatása.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×