eur:
393.76
usd:
365.13
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Kétfarkú Kutya Párt

Visszaléptette egyik jelöltjét a kutyapárt, és visszautalt 117 milliót az államkincstárnak

Bizonytalannak találták a gyűjtött aláírások eredetét, ezért Gyöngyösön mégsem indítják jelöltjüket.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt Facebook-oldalán közölte, hogy visszalépteti gyöngyösi jelöltjét a 2022-as országgyűlési választástól, és az államtól kapott 587 millió forintos kampánytámogatásából 117 milliót visszautalt a Magyar Államkincstárnak, mert ezek után ennyivel kevesebbre jogosultak.

Gergely Anna visszalépésével 79 jelöltjük maradt. Mivel legalább 71 jelöltre van szüksége egy jelölőszervezetnek az országos listaállításhoz, így azt nem érinti a visszaléptetés, de 117 millió forinttal kevesebb támogatás jár, hiszen épp a kampánypénz mértékének sávos határán van a párt képviselőjelöltjeinek száma.

A választás weboldalán már a „Nyilvántartásba vétel elutasítva, törölve” cím alatt szerepel a kutyapártos jelölt neve. A körzetben ezzel öt jelölt közül választhatnak április 3-án.

„Az egyik körzetben – írják a posztjukban –, a gyöngyösiben nem sikerült kideríteni, hogy kik gyűjtötték nekünk az aláírásokat. Történt, hogy jött pár fiatal srác még az aláírásgyűjtés kezdetén, elvittek csomó ívet, majd a végén hoztak 400 aláírást.

Ez fura volt, mert ismeretlenek sehol máshol nem hoztak nekünk ilyen sokat törvényesen.

(...)

Aztán még furább lett, mert a srácok telefonszáma elérhetetlen lett, abban a pillanatban, hogy véget ért az aláírásgyűjtés.

Nem szerettük volna, ha bárhol is bizonytalan az aláírásaink forrása, úgyhogy a gyöngyösi körzetben visszaléptünk, így 79 jelölt maradt, ami 117 millióval kevesebb kampánypénzt jelent.”

Az aláírásgyűjtésnél tapasztalt visszásságokról itt írt bővebben a Magyar Kétfarkú Kutya Párt.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×