eur:
394.24
usd:
370.29
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: atv.hu

Márki-Zay Péter hazahívja szavazni a külföldön élő magyarokat

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt akár fegyverekkel is támogatná Ukrajnát.

Az ATV Egyenes Beszéd című műsora Berlinből kapcsolta Márki-Zay Pétert. A német fővárosból jelentkező politikus az ukrán helyzettel kapcsolatban elmondta, hogy határozottabb kiállást vár Orbán Viktortól, és hozzátette: hogyha a „NATO úgy dönt, hogy fegyverekkel kell támogatni Ukrajnát”, akkor egy általa vezetett kormány így fog eljárni.

Márki-Zay Péter a műsorban azt is elmondta: látogatása során azt tapasztalta, hogy a német politikusoknak erőteljes álláspontja van a jogállamisági kérdéssel kapcsolatban, és „lesújtó véleménnyel vannak” a magyar korrupcióról. A miniszterelnök-jelölt pedig biztosította őket arról, hogy a német kormány, az ipar és mindenki jobban jár, ha „tolvajok helyett tisztességes emberek” vezetik majd Magyarországot.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje felháborítónak nevezte, hogy a magyar kormány nem adja meg ugyanazt a szavazási lehetőséget a Nyugat-Európában élő magyaroknak, mint Kárpát-medencében élő nemzettársaiknak. Ennek ellenére mindenkit arra kér és biztat, hogy próbáljon meg hazautazni – akár charter-gépekkel, akár telekocsival – és részt venni a választáson, mert „szükség van a szavazatukra a kormányváltáshoz”. „Ezen a félmilliónál is több emberen igenis múlhat a következő kormány sorsa” – fogalmazott.

Márki-Zay Péter Iványi Gábor adóügye kapcsán kettős mércéről beszélt. „Felháborító, hogy egy, a legelesettebb embereket támogató szervezetet „zaklat” a NAV a tartozásai miatt, míg a Simonka Györgyhöz és Völner Pálhoz hasonló emberek szabadlábon vannak és szavaznak a parlamentben” – mondta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×