eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Egy szavazó gitárral a hátán Újbudán, a Bocskai István Általános Iskolában 2018. április 8-án. Az országban itt a legmagasabb, 10764 a szavazásra átjelentkezők száma.
Nyitókép: Mónus Márton

Életképek a szavazófülkéből: van, aki becsípte az ujját, más feldöntötte a fülkét

A Nemzeti Választási Iroda honlapjára folyamatosan érkeznek a választási bizottságok értesítései a rendkívüli eseményekről. Ezekből válogattunk.

  • Kiszombor: 17.24-kor megszólalt a riasztó, de kiderült, hogy tévesen, a szavazást nem kellett felfüggeszteni.
  • Mezőkovácsháza: az egyik választópolgár véletlenül beszakította a karton urna tetejét.
  • Tatabánya: a rendelkezésre álló három urna megtelt, abba a szavazólapokat a szavazók nem tudták már bedobni.
  • Tarnabod: egy szavazópolgár bejött szavazni és ügyintézés közben az bizottság tagjait szóban rágalmazta, analfabétának nevezte a tagokat. Tettlegességig nem fajult. A megbízott tagokat köpönyegforgatónak nevezte. Szavazás után elhagyta a helyiséget.
  • Vác: választópolgár elájult, de 1 perc múlva már magához tért, így a szavazás rendben folyt tovább.
  • Kengyel: a szavazófülkében 11.55-kor a szavazó megbotlott, a fülke összeomlott. A szavazó egészségi állapotában nem történt változás, jól érezte magát. A szavazás menetét e körülmény nem zavarta, mert sértetlen szavazófülke rendelkezésre állt.
  • Budapest, XX. kerület: a szavazópolgár a szavazás során a borítékéba betette a személyi igazolványát és a lakcímkártyáját is. Az okmányokat a következő munkanapon átveheti.
  • Zagyvaszántó: két fő nem helyi lakos úgy használta a mosdót, hogy nem jelzett a Szavazatszámláló Bizottságnak.
  • Budapest, XXI. kerület: a szavazókörben az SZSZB elnökhelyettest baleset érte. Jobb kezén a mutatóujja az ülőke és a szék lába közé szorult. Ennek következtében az ujjából egy darab leszakadt.
  • Kaposvár: egy választópolgár a szavazóköri helyiségben ittasan jelent meg, a bizottság egy tagjával szemben indokolatlanul emelt hangvételt használt, a szavazólapok közül távozáskor egyet átadott, a másikat vélhetően az urnába dobta.
  • Pankasz: a választópolgár a szavazófülkében szavazott, amikor az egyik megbízott bizottsági tag a függönyt elhúzva a fülkébe benézett. A választópolgár ezt nehezményezte, nemtetszésének adott hangot, mert úgy gondolta, hogy sérült a titkosság elve. A megbízott bizottsági tag állítása szerint nem volt tudomása róla, hogy a fülkében választópolgár van.
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×