eur:
390.55
usd:
364.06
bux:
68173.31
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Kampányhírek percről percre

A hajrájához ért a kampány az április 8-i parlamenti választások előtt. Folyamatosan frissülő cikkünkben megtalálja a legfontosabb csütörtöki híreket.

2018.04.05. 20:38

Szigetvári: az Együttnek helye van egy koalíciós kormányban

Az Együttnek a következő négy évben is lesz parlamenti képviselete és helye van egy koalíciós kormányban - jelentette ki a párt miniszterelnök-jelöltje csütörtöki, budapesti kampányzáró rendezvényükön. Szigetvári Viktor beszédében a baloldali pártok vezetőinek szerda esti vitáját idézte fel. Azt mondta, sok dologban egyetértettek, és a vita bebizonyította számára, hogy az ellenzék a legrosszabb pillanatban is jobban kormányozna, "mint Orbán Viktor bármikor". Hangsúlyozta, ha az ellenzéki pártok nyernek, akkor is csak koalíciós kormányt tudnak alakítani, és egy ilyen kormányban az Együttnek is helye van. Azt mondta, pártja az egyetlen, amelyik nemcsak kiáll a szabadság és az igazságosság mellett, hanem azt is elmondja, úgy kell a rászorulókon segíteni, hogy azzal ne verjék szét a gazdasági stabilitást. Nagyokat ígérni mindig lehet, de azokat be is kell tudni tartani - érvelt. Juhász Péter, az Együtt elnöke a kampányzárásra utalva azt mondta, hogy csak egy állomáshoz értek, mert nagyon hosszú út végén vannak, de egyben egy nagyon hosszú út elején is. A politikus úgy fogalmazott: a Fidesz nyolc éve csak kampányol, de nem dolgozik, az Együtt tagjai viszont a munkában hisznek. A pártelnök hangsúlyozta, a választók pontosan tudják, hogy vasárnap nem csak önmagukról, hanem családjukról, barátaikról és milliók sorsáról döntenek. Ez elvi kérdés, az elveket és értékeket pedig egyetlen napra sem lehet feladni - tette hozzá. Az elvhű, kitartó, kérlelhetetlen és megvesztegethetetlen szavazóknak lesznek elvhű, kitartó, kérlelhetetlen és megvesztegethetetlen képviselőik a parlamentben - közölte.

2018.04.05. 20:37

Lázár: a Fidesz a legalkalmasabb az ország vezetésére

A Fidesz hibáival együtt is alkalmasabb az ország vezetésére, mint azok, akik a másik oldalon állnak - jelentette ki csütörtökön a Miniszterelnökséget vezető miniszter Algyőn. Lázár János a Csongrád megyei községben tartott utcafórumon úgy fogalmazott, hogy az ellenzék megbízhatatlan, káoszba viszi az országot. Még abban sem tudnak megegyezni, kik legyenek a jelöltjeik, akkor hogyan tudnának megegyezni, miként vigyék előre az országot - mondta. A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus mintegy száz ember előtt arra biztatta hallgatóságát, hogy menjenek el szavazni, hangsúlyozva, minden voks számít. Emlékeztetett rá, 2002-ben néhány ezer szavazaton múlott, hogy nem Orbán Viktor lett a miniszterelnök. Az új kormány pedig megszüntette a gyerekek után járó adókedvezményt, leállította a 47-es út négysávúsítását, dobra verte az állami vagyon egy részét, megemelte az adófizetési kötelezettségeket, majd 2008-ra beállt a csőd az országban - közölte. A miniszter leszögezte: ne várják tőle, hogy "nyakló nélküli szociális segélyezést fog ígérni, mindenkinek csak munkát tud ajánlani". Azt javasolta azonban, a választás előtt ki-ki a saját érdekeit vegye figyelembe: nem mindegy, hogy a jövedelem után 38 vagy 15 százalék adót kell fizetni, a gyereke után jár-e adókedvezmény, a fiataloknak az otthonteremtéshez támogatás. Lázár János hangsúlyozta, a következő tíz év legfontosabb, megkerülhetetlen kérdése a bevándorlás lesz. Bárki nyeri meg a választást április 8-án, ezzel foglalkoznia kell - mondta. Kifejtette: emberek tízmilliói készülnek arra, hogy elindulnak Európa felé. Aki hezitál, melyik politikai pártra adja a szavazatát, mérlegelnie kell, ki tudja megvédeni az országot, ki az a vezető, akinek van bátorsága, ereje hozzá - jelentette ki.

2018.04.05. 20:33

Karácsony: vasárnap eldől, hogy Magyarország végképp kisodródik-e Európából

A vasárnapi országgyűlési választáson eldől, hogy Magyarország végképp kisodródik-e Európából, vagy "az elmúlt nyolc év összes bűnét és kárát valahogy orvosolva" újra elkezdik közös hazaként felépíteni azt - jelentette ki az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje egy csütörtöki budapesti fórumon. Karácsony Gergely azt mondta, ők ma ugyanolyan lelkesedéssel küzdenek, mint amikor elkezdtek politizálni. Az elkötelezettségünk, hogy Magyarországon ne legyenek első- és másodrangú állampolgárok, erősebb, mint valaha - tette hozzá. Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, Óbuda-Békásmegyer országgyűlési képviselőjelöltje kiemelte: olyan államban szeretnének élni, ahol béke, szociális demokrácia van, és ahol nem kell szorongani. Kiss László MSZP-s politikus, Óbuda-Békásmegyer országgyűlési képviselője úgy vélekedett, hogy lehetne másra, például kórházakra is költeni stadionok helyett. Ha a III. kerületiek azt szeretnék, hogy legyen jövőjük, akkor szavazzanak Szabó Tímeára - fogalmazott.

2018.04.05. 19:02

NVI: A levélszavazatok 80-85 százaléka érvényes

Harmincegyezer levélszavazat azonosító nyilatkozatát dolgozta fel csütörtök reggelig a Nemzeti Választási Iroda (NVI), a szavazási iratok közel 16 százaléka érvénytelen volt - közölte az NVI csütörtökön az MTI-vel.

2018.04.05. 17:51

Orbán Viktor újabb videót tett közzé

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtöki, szavazásra buzdító üzenetében a vasárnapi országgyűlési választásról azt mondta: "a sorosisták mind szavaznak, legyünk ott mi is!".

2018.04.05. 17:48

Nézőpont: nem lesz kormányváltás, 112-123 kormánypárti mandátum várható

A Nézőpont Intézet szakértői becslésre épülő kalkulációja szerint 112-123 mandátumra számíthat a Fidesz-KDNP a vasárnapi választás után, és bár a kétharmados győzelme nem valószínű, továbbra is erős parlamenti többsége lesz.

2018.04.05. 13:54

Kormányszóvivő: újabb "Soros-jelentéssel" akarják zsarolni Magyarországot

A kormányszóvivő szerint a "Soros-szervezetek" újabb támadásra készülnek: egy újabb "Soros-jelentéssel" akarják zsarolni Magyarországot, hogy telepítse be a migránsokat.

Kovács Zoltán azt mondta: az elmúlt hetekben és napokban többször beszéltek arról a szisztematikus megtörési kísérletről, amelyet Magyarországgal szemben Soros-szervezetek, különböző eszközökkel megpróbálnak elérni. Hozzátette: ennek egy újabb állomásához érkeztek szerdán, amikor kiszivárgott az Európai Parlamentben Magyarország ellen készülő jelentés, amelyet a jövő héten mutatnák be.

2018.04.05. 13:52

Gulyás Gergely: a Fidesz célja továbbra is a polgári Magyarország

A biztonság kérdése még a gazdaságpolitikai eredményeknél is fontosabb – fejtette ki Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. A Fidesz országgyűlési frakcióvezetője fontosnak tartja, hogy Magyarországon stabil kormány jöjjön létre, ez pedig szerinte a jelenlegi ellenzéki pártokkal nem lenne lehetséges.

2018.04.05. 13:46

Gyurcsány forgatókönyveket vázolt fel

Gyurcsány Ferenc azt mondta, hogy a "demokratikus" ellenzék győzelme esetén már hétfőn meg kell kezdeni a tárgyalásokat, amelyeket a legtöbb listás mandátumot szerző pártnak kell vezetnie. A tárgyalások során a kormányfő személyről, a kormány összetételéről és kormány programjáról kell megállapodni - tette hozzá.

A DK elnöke hangsúlyozta, miután a "demokratikus" ellenzéki pártok programjai közel állnak egymáshoz, ezért ebben az esetben egy nyugodt és eredményes tárgyalás várható.

Gyurcsány Ferenc arra az esetre, ha az ellenzék csak a Jobbikkal együtt szerez többséget, egyik párthoz sem kötődő szakértői kormányt és miniszterelnököt javasol. A szakértői kormányt a jelenlegi ellenzéki pártok kívülről támogatják majd - tette hozzá. Ez a kabinet egy év alatt elvégzi feladatát és előkészít egy új választást - mondta a politikus. A feladatok közé a Fidesz "korrupciós ügyeinek feltárását", a tisztességtelenül szerzett vagyonok zárolását és az Európai Ügyészséghez való csatlakozást sorolta.

2018.04.05. 09:56

Nézőpont: a magas részvétel csökkenti a kisebb pártok bejutási esélyeit

Ha a mostani választáson a részvétel magasabb lenne mint a 2014-esen, az komoly próbatételt jelentene a kisebb pártoknak - mondta Fodor Csaba, a Nézőpont Intézet vezető elemzője az M1-en.

Az elemző szerint a magas részvételi arány "rosszul érintheti" a Demokratikus Koalíciót és az LMP-t is, az MSZP-nek pedig arra kell ügyelnie, hogy minél több helyen az ő jelöltjei maradjanak "állva"; ha sok egyéni választókörzetben azt tapasztalják a baloldali szimpatizánsok, hogy nem tudnak az MSZP-re szavazni a visszalépések miatt, akkor elképzelhető az is, hogy a párt a listás szavazatokat sem tudja "learatni" - vélekedett Fodor Csaba.

2018.04.05. 09:05

A Lánchídon üzent az Együtt

Juhász Péter, az Együtt elnöke a párt aktivistáival reggel molinót feszített ki a Lánchídra.

2018.04.05. 07:01

Péntekig döntsön, aki nem lakóhelyén szavazna

Még két napig, pénteken 16 óráig lehet jelezni a választópolgár lakóhelye szerinti település jegyzőjénél, ha valaki az országgyűlési választás napján nem a lakóhelyén, hanem egy másik magyarországi településen szeretne szavazni.

2018.04.05. 06:30

"Lépéskényszerbe került az LMP" - elemzők

Az LMP-nek vigyáznia kell az elmúlt 10 évben kialakított imázsára is - hívta fel a figyelmet Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport vezetője. Pulai András, a Publicus Intézet vezetője szerint a pártnak gyorsan kell reagálnia.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Záporoznak a fontos adatok - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Nincs ma hiány piacmozgató gazdasági eseményekből: délelőtt sorra érkeztek a GDP adatok az EU-s országokból, illetve közzétették az eurózóna inflációs és növekedési adatát is, ami alapján elmondható, hogy a térség gazdasága az első negyedévben az elemzői várakozásokat meghaladó növekedést mutatott az előző negyedévhez képest - ennek ismeretében megmaradhat a júniusi kamatvágá esélye. Eközben tovább dübörög a gyorsjelentési szezon, kedvezőtlen számok érkeztek többek között a Volkswagentől. A befektetők úgy tűnik, hogy kivárnak a nap első felében, csak visszafogott mozgásokat lehet látni az európai tőzsdéken.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×