eur:
379.92
usd:
352.09
bux:
58447.63
2023. december 6. szerda Miklós
Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője felszólal napirend előtt az Országgyűlés rendkívüli ülésén 2018. január 30-án. Az ellenzéki kezdeményezésre összehívott ülésen a kormánypártok képviselői közül csak Gulyás Gergely jelent meg, ezért az határozatképtelen volt.
Nyitókép: Bruzák Noémi

Gulyás Gergely: a Fidesz célja továbbra is a polgári Magyarország

A biztonság kérdése még a gazdaságpolitikai eredményeknél is fontosabb – fejtette ki Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. A Fidesz országgyűlési frakcióvezetője fontosnak tartja, hogy Magyarországon stabil kormány jöjjön létre, ez pedig szerinte a jelenlegi ellenzéki pártokkal nem lenne lehetséges.

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője az elmúlt nyolc év eredményei közül a munkát vállalók számának jelentős növekedését nevezte meg. „Szerintem egy kormány mindig legyen szerény a saját eredményei tekintetében, és amiket a mi kormányzásunk alatt eredményekként elmondunk, azt is természetesen a magyar polgárok közös eredményeként kell feltüntetnünk, de tény, hogy ezt jó esetben elősegítette a kormányzás” – fogalmazott. „Az, hogy ma Magyarországon 740 ezer emberrel többen dolgoznak, mint 2010-ben, ez egy nagyon nagy teljesítmény” – tette hozzá Gulyás Gergely. A frakcióvezető kiemelte: ebből 140 ezer a közmunkások száma, tehát 600 ezer új piaci munkahely jött létre.

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy miért a migráció a kampányban a Fidesz-KDNP fő témája.

„A migráció ügye talán megfoghatóbb és valamelyest aktuálisabb, mint az elvont eredmények”

– hangsúlyozta.

A frakcióvezető szerint más uniós országokban is a bevándorlás volt a fő kérdés. „A biztonság annyiban megelőzi még az eredményeket is, hogy az eredményeket akkor lehet értékelni, hogyha van biztonság, és azért a migrációnak a terrorizmussal összefüggő vonatkozásai, a biztonsági helyzettel összefüggő vonatkozásai azok Európában igen jelentős kérdések lettek az elmúlt években” – magyarázta.

Gulyás Gergely úgy fogalmazott, hogy a Fidesz célja továbbra is a polgári Magyarország.

A Fidesz alelnöke szerint nincs ok kapkodásra, ha a párt megnyeri a vasárnapi parlamenti választást. Gulyás Gergely a kormánypártok családpolitikájának folytatását, bővítését, a minimálbér emelését és a foglalkoztatottság növelését ígérte. „Az Európai Unióban mindent meg fogunk tenni azért, hogy Magyarország pozíciói a következő hét éves költségvetési ciklusra – amiről jövő évben döntés születik – a legjobb legyen” – hangsúlyozta, majd hozzátette: nem fogadnak el kvótákat és nem fogadnak be bevándorlókat.

Arról is beszélt, hogy mekkora a választás tétje. Bár négy évente a pártok azzal próbálják növelni támogatottságukat, hogy sorsdöntőnek nevezik az adott választást, úgy látja, ebben most nincs túlzás.

„Nincs egy velünk szemben álló kormányképes ellenzéki erő”

– jelentette ki Gulyás Gergely. Ellenzéki győzelem esetén az ország elvesztené jelenlegi stabilitását, és a bevándorláspolitikai érdekeit sem tudná megfelelő módon képviselni – véli a frakcióvezető.

Gulyás Gergely az Arénában arról is beszélt, hogy mivel járna, ha a Fidesz kisebbségbe szorulna a parlamentben. „Én őszintén szólva nem látok semmilyen esélyt arra, hogy bárkivel koalíciót tudjunk kötni” – mondta a frakcióvezető.

„Szél Bernadett legfőbb ígérete a választásokra, hogyha jól sikerül, akkor új választások lesznek, én azt tudom mondani, ha rosszul sikerül, új választások lesznek” – tette hozzá.

Megjegyezte, hogy mivel nincs rendkívüli helyzet, a kormánynak már nincs teendője a választásokig.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az utolsó tizenegyes – Markus Söder elmondta, mi kell ahhoz, hogy valakiből jó kancellár legyen

Az utolsó tizenegyes – Markus Söder elmondta, mi kell ahhoz, hogy valakiből jó kancellár legyen

Sajátos hasonlattal élt a német konzervatív pártszövetség, a CDU/CSU kisebbik pártjának vezetője, amikor a jövőbeni kancellárjelölt általa fontosnak tartott tulajdonságairól kérdezték. A CSU elnök, egyben bajor miniszterelnök Markus Söder szerint az lenne alkalmas Olaf Scholz kancellár leváltására, aki kész és képes az utolsó, mindent eldöntő tizenegyes értékesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.07. csütörtök, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Repedezik Ukrajna támogatása, még több területet olvaszthat magába Oroszország - Híreink az ukrán frontról szerdán

Repedezik Ukrajna támogatása, még több területet olvaszthat magába Oroszország - Híreink az ukrán frontról szerdán

Továbbra is heves harcok dúlnak Avgyijivkánál és a város térségében, az oroszok vélhetően egy újabb támadási hullámot készítenek elő. Ukrajna nyugati szövetségesei újabb fegyverszállítmányokat ígértek a megtámadott országnak, de csak jövőre, illetve 2025-re. A Zelenszkij-kormány korrupciós vizsgálatot indított a korábbi védelmi miniszter fegyverbeszerzései kapcsán. Hadizsákmánnyá tettek egy amerikai M2 Bradley lövészpáncélost az oroszok. Oroszország saját felségvizének nyilvánítaná az Azovi-tengert. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×