eur:
393.86
usd:
364.86
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Kampányhírek percről percre

Egyre inkább felpörög a kampány az április 8-i parlamenti választások előtt. Folyamatosan frissülő cikkünkben megtalálja a legfontosabb pénteki híreket.

2018.03.23. 17:42

Szabó Zsolt cáfolja a Magyar Nemzet állításait

"A mai napon a sajtóban megjelent hamis vád, mely szerint én a tulajdonosa vagy igazgatója lennék egy olyan off-shore cégnek, amelynek számláján nagy összegű készpénzt tárolnak, hazugság. Ez nem más mint Simicska Lajos és pártjának a Jobbiknak szervezett lejárató akciója. Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy sem nekem, sem feleségemnek, sem hozzátartozóimnak nincs a tulajdonában a hatvani irodaházba bejelentett offshore cég, és abban semmilyen tisztséget nem viselünk. Az ügyben feljelentést teszek mindazok ellen akik a fent leírtakkal vádolnak és minden olyan médium ellen is, amelyek az említett vádakkal illetek" - áll Szabó Zsolt fideszes képviselő,s Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára közleményében.

2018.03.23. 16:06

Feljelentést tesz az MSZP

Az MSZP frakcióvezetője szerint a kormány a téli rezsicsökkentésként járó 12 ezer forintot nem adta oda időben a fogyasztóknak, ráadásul az elmúlt években magasan tartott energiaárak miatt nem is ennyit, hanem hetvenezer forintot kellene jóváírnia a háztartások gázszámláin. A Fidesz szerint ugyanakkor azok támadják a rezsicsökkentést, akik kormányzásuk alatt csak rezsiemelést hajtottak végre.

Tóth Bertalan közölte azt is, feljelentést tesz és vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára ellen.

2018.03.23. 15:50

Felfüggesztett mentelmi jog

A befolyással üzérkedés miatt indult büntetőügyben is felfüggesztette Szepessy Zsolt (Összefogás Párt) képviselőjelölt mentelmi jogát a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).

Szepessy Zsoltot - aki az Összefogás Párt elnöke - március 5-én vette jogerősen nyilvántartásba jelöltként a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei 1. számú országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság az április 8-i országgyűlési választásra. A képviselőjelölt mentelmi jogát a Nyíregyházi Járásbíróság kezdeményezésére a számvitel rendjének megsértése miatt folyó büntetőeljárásban már március 12-én felfüggesztette az NVB. Abban az ügyben a 2014-es választásra felvett kampánytámogatásokkal való elszámolás szabálytalanságai miatt emeltek vádat ellene, 2016-ban.

Az NVB szintén felfüggesztette Lendvai Bátor Zsolt (Tenni Akarás Mozgalom) képviselőjelölt mentelmi jogát. Lendvai Bátor Zsoltot Hajdú-Bihar megye 3-as választókerületében vették nyilvántartásba képviselőjelöltként az április 8-ai országgyűlési választásra. Lendvai Bátor Zsolt mentelmi jogának felfüggesztését a Nyíregyházi Járásbíróság kezdeményezte, mert a jelölt ellen lopás és kiskorú veszélyeztetése miatt büntetőeljárás van folyamatban, amelyet a képviselőjelöltség jogerőre emelkedésekor fel kellett függeszteni.

2018.03.23. 14:20

Szél Bernadett: csak egy erős LMP-vel lehet lezárni a múltat

Április 8-án mindannyiunknak el kell menni szavazni, és mindenkinek emlékezni kell arra, hogy csak egy erős LMP-vel lehet lezárni a múltat, az offshore-ozást és a sorozatos lopásokat - jelentette ki a Lehet Más a Politika (LMP) miniszterelnök-jelöltje kiskunfélegyházi sajtótájékoztatóján.

Szél Bernadett hangsúlyozta: az elmúlt nyolc évben senki nem dolgozott többet az LMP-nél a múlt lezárásán. Az offshore elleni javaslataikat tizennégyszer adták be, az ügynöktörvényt és a lusztrációs indítványt pedig tizenhatszor. A Fidesz azonban mindig leszavazta ezeket, holott eredetileg ezek az ő ígéreteik voltak - fogalmazott. Az ellenzéki politikus szerint csak akkor lehet Magyarországot demokratikus pályára állítani, ha az ügynökakták nyilvánossá válnak, és egy miniszterelnök felvállalja, hogy végrehajtja a parlamenten a teljes lusztrációt. Ezt csak egy erős LMP-vel lehet megcsinálni - értékelt.

2018.03.23. 14:12

Fidesz: a rendszerváltás óta a legnagyobb politikai botrány zajlik a Jobbikban

A rendszerváltás óta a legnagyobb politikai botrány zajlik a Jobbikban - jelentette ki Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője.

A kormánypárti politikus azt mondta: Simicska Lajos már négymilliárd forintot fizetett ki a Jobbiknak, hogy a visszalépésekért cserébe megvesztegessen ellenzéki jelölteket. Fotók bizonyítják - folytatta -, hogy a Jobbik párt- és gazdasági igazgatója több alkalommal táskában pénzt hozott ki Simicska irodájából.Úgy fogalmazott: a Jobbik Simicska pénzén igyekszik megvásárolni embereket és pártokat, hogy a Jobbik javára visszalépjenek.

2018.03.23. 14:06

Gyurcsány: a nyomozóhatóságok vizsgálják ki az ukrán állampolgárok ügyét!

A Demokratikus Koalíció elnöke arra kéri a nyomozóhatóságokat, hogy még a választások előtt vizsgálják ki a szabolcsi falvakba fiktíven bejelentett ukrán állampolgárok ügyét.

Gyurcsány Ferenc azt mondta, januárban az ukrán határ térségében jártak, ahová sok ukrán állampolgár jelentkezik be névleg az így megszerezhető magyar nyugdíj miatt. A bejelentkezésekkel a hivatalban lévő polgármesterek és helyi országgyűlési képviselők is új szavazókhoz juthatnak a választásokon - tette hozzá. A DK akkor feljelentést tett, az ügyészség pedig elrendelte a nyomozást - emelte ki a politikus. Azóta a DK kikérte a választók névjegyzékét és Szabolcs-Szatmár Bereg megyében több tucatnyi olyan lakóházat találtak, amelyekben az épületek méreteihez képest túl sok ember van bejelentve - hívta fel a figyelmet.

2018.03.23. 13:32

Fidesz-KDNP: az ellenzék valljon színt, Soros zsoldjában áll-e!

A Fidesz-KDNP arra szólította fel az ellenzéki pártokat, valljanak színt, hogy "Soros zsoldjában" állnak-e vagy sem. Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő közölte: egy szerdán nyilvánosságra került hangfelvétel bizonyítja, hogy több mint kétezer ember dolgozik Orbán Viktor miniszterelnök ellen "Soros zsoldoshadseregében".

2018.03.23. 12:55

Közel száz jelölt táncolt vissza

Eddig már 93-an visszaléptek az áprilisi országgyűlési választás jelöltjei közül.

2018.03.23. 11:34

A kivándorlókra is figyel az MSZP

Külön kormánybiztoshoz kerülne a kivándorlás kezelése, ha az MSZP-Párbeszéd alakíthatna kormányt. A szocialisták közleménye szerint az Ujhelyi István által kidolgozott Hazaváró-program keretében többek között adókedvezményt biztosítanának a hazatérőket foglalkoztató munkaadóknak, célzott bérlakás-programot indítanának, szélesre tárnák a felsőoktatási intézmények kapuját és kormányzati szintre emelnék a kivándorlás ügyét, a külföldön dolgozó magyarok érdekképviseletét.

Mester Barnabás, a Radikális Európai Demokraták szakértőjének személyében egy olyan fiatal szakembert kért fel Karácsony Gergely kivándorlásügyi kormánybiztosnak, aki személyes életútjának és szakmai tapasztalatának köszönhetően hitelesen tudja majd képviselni a kivándorolt generáció ügyét.

2018.03.23. 09:16

Újabb korrupciógyanús információt hozott nyilvánosságra a Magyar Nemzet

A Magyar Nemzet cikke szerint 4,865 millió dollár, vagyis 1,2 milliárd forint van annak a Belize-ben bejegyzett cégnek a számláján, amelynek igazgatója Szabó Zsolt fideszes képviselő.

A lap bemutat egy pecséttel és okmánybélyeggel ellátott dokumentumot, amelyen a közvetítő offshore cég képviselőjének és a közjegyzőnek az aláírása is szerepel. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára cégét 2013-ban jegyezték be. A számlavezetési díjat 2017-ig fizették be, ezért az azon lévő összeg zárolva van.

A lap kereste a politikust, de nem reagált, majd az NFM az alábbi közleményt adta ki: "Simicska Lajos lejárató kampányának a része a Szabó Zsolt elleni támadás. Sem Szabó Zsoltnak, sem a feleségének nincsen külföldi számlája. Szabó Zsolt a szükséges jogi lépéseket megteszi, büntetőfeljelentést tesz az ügyben. "

2018.03.23. 08:56

Még nem állapodott meg az Együtt és az MSZP-Párbeszéd

Nem állapodtak meg visszaléptetésekről éjszakai tárgyalásukon az Együtt és az MSZP-Párbeszéd képviselői, de néhány egyéni választókerületben biztosan megegyeznek - vélekedett Szigetvári Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

2018.03.23. 08:50

Orbán Viktor: a döntő ütközet júniusban lesz

Súlyos és nehéz kérdésekkel foglalkoztak a miniszterelnökök az EU-csúcson - mondta Orbán Viktor kormányfő.

2018.03.23. 07:50

Már majdnem hatvanezren vannak a nemzetiségi névjegyzékben

Péntek délután négy óráig lehet jelentkezni a nemzetiségi névjegyzékbe. Ezt azoknak kell megtenniük, akik az április 8-i országgyűlési képviselőválasztáson a pártlista helyett a nemzetiségük listájára kívánnak szavazni. Már majdnem hatvanezren vannak.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×