eur:
389.3
usd:
362.69
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
WASHINGTON, DC - APRIL 10: U.S. President Joe Biden greets children as he attends the annual Easter Egg Roll on the South Lawn of the White House on April 10, 2023 in Washington, DC. The tradition dates back to 1878 when President Rutherford B. Hayes invited children to the White House for Easter and egg rolling on the lawn. (Photo by Drew Angerer/Getty Images)
Nyitókép: Drew Angerer/Getty Images

Képekkel: szintet lépett az orosz-amerikai rivalizálás, Joe Biden is félmeztelenre vetkőzött

Ing nélkül, egy szál bermudanadrágban pózolt Joe Biden amerikai elnök egy tengerparti pihenőn és a járókelők szabadon fotózhatták.

Azután, hogy a G7-es csoport tagjai jót gúnyolódtak a macsó módon, félmeztelenül lovagló Vlagyimir Putyinon (akiről számtalan mém is készül), az orosz elnök visszavágott: „gusztustalan látvány” lenne őket is így látni.

A dolog egy éve történt és végre Joe Biden amerikai elnök felvette a kesztyűt... illetve levette az ingjét.

„Levegyük a zakót, vagy sem? Levegyük a ruhánkat? Meg kell mutatnunk, hogy keményebbek vagyunk, mint Putyin”

– mondta Boris Johnson akkori brit miniszterelnök a 2022 júniusi G7-es csúcson készült, elhíresült videóban, Vlagyimir Putyin orosz elnök közismert, 2009-ben készült képeire utalva.



Justin Trudeau kanadai miniszterelnök bedobta, hogy „félmeztelen lovaglóshow-t rendezünk”. Joe Biden amerikai elnök viszont talányosan mosolygott és nem mondott semmit.

Lehet, hogy valamire készült?

Úgy tűnik igen, és még a saját sajtósait meglepte.

Az elnök és felesége Jill, június 30-án, vasárnap sasszézott ki az Atlanti-óceán partján fekvő Delaware város melletti Rehoboth Beach-re néhány riporter, tanácsadók, a parti őrség képviselői és az elnök biztonságáért felelős Secret Service-ügynökök kíséretében.

A sajtó képviselői – mivel más tennivalójuk nemigen akadt, feljegyezték, hogy mit viselt az Első Pár: világoskék short, sötétkék ing, edzőcipő az elnöknek, fehér top, kék szoknya, kalap és papucs a First Lady-n.

Bidenék találtak maguknak egy pár nyugágyat és egy napernyőt a homokos part, majd kitessékelték onnan a riportereket, akik ezek után a közelben várakoztak - 3 órán át.

Ezután jött a meglepetés a számukra... és a fehérházi stáb számára is:

Biden lehúzta magáról az inget, vagányul hátrafordította a baseball sapkáját és a már márkajelévé vált Aviator-napszemüveggel az orrán, csípőre tett kézzel nézelődött.

Ugyan a biztonságiak az elnök köré egy „buborékot” vontak, de partot nem zárták le teljesen, így ott egyszerű polgárok is napoztak és fürdőztek. Így kapta le Bident ing nélkül, körülbelül 10 méter távolságból a családjával nyaraló Eric Geller, aki amúgy kiberbiztonsággal foglalkozó újságíró. A Secret Service-ügynökök ugyanis megengedték a többi látogatónak, hogy elsétáljon az elnöki pár előtt, ha a víznél maradtak.

Mint komor bikáé...

... olyan volt az elnök nézése az egyik fotón. Igaz nem tudni, hogy ez a közismert bideni humor és irónia megnyilvánulása volt-e.

Az interneten gyorsan terjedő képen Biden úgy áll, mintha mereven a fotós szemébe nézne.

Eric Geller képei

Nemcsak Gellernek sikerült lekapnia az elnököt, a celeb-exkluzívjairól és gyorshíreiről ismert TMZ oldal már előtte kitett egy sorozatképet a vetkőzős Bidenról, sőt még egy videót is.

A szintén pihenőidejét a helyszínen tartózkodó, de aznap a hivatalos sajtóstábból kihagyott Jay McMichael CNN-fotós pedig a vízből fotózta le, ahogy az elnöki pár elmélyülten olvas.

Ki nyerte Putyin-Biden torzó-párbajt?

Nos, az orosz elnök – aki feketeöves dzsúdós – kigyúrtabbnak és olyannak tűnik, akinek jobb az erőnléte.

Viszont míg ő 70 éves, addig Biden már 80.

A nyitóképen: az Egyesült Államok elnöke, Joe Biden gyerekeket köszönt az éves Easter Egg Roll rendezvényen a Fehér Ház déli gyepén 2023. április 10-én Washingtonban.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×