eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Rendőrök érkeznek ahhoz az ostravai kórházhoz, amelyben lövöldözés történt 2019. december 10-én. Jan Hamácek cseh belügyminiszter szerint egy ismeretlen fegyveres nyitott tüzet az ostravai kórház járóbeteg-ellátójában, majd elmenekült. A lövöldözésben négy ember életét vesztette, ketten megsebesültek.
Nyitókép: MTI/AP/CTK/Jaroslav Ozana

Meghalt az ostravai ámokfutó fejbe lőtt női áldozata a kórházban

Hétre emelkedett az ostravai egyetemi kórházban kedden történt lövöldözés áldozatainak száma, egy válságos állapotban lévő nő meghalt. Két sérült túl van az életveszélyen, és ismét megnyitott a kórház traumatológiai osztálya.

A hetedik áldozat fejlövést kapott, az orvosok kezdettől fogva azt mondták, hogy válságos az állapota. Egy másik súlyos sérültet már hazaengedtek, egy harmadik viszont továbbra is kórházi ápolásra szorul. Bár a traumatológiai osztály már működik, Jiří Havrlant, az egyetemi kórház igazgatója azt közölte, hogy az orvosnők és egy orvos, valamint néhány nővér még otthon vannak, és

pszichológus segíti őket a történtek feldolgozásában.

A nyomozás azonban még tovább fog tartani, közölte a cseh televízió műsorában Tomáš Kužel, a Morva-Sziléziai Kerület rendőrparancsnoka. „Arra törekszünk, hogy ellenőrizzük a támadás egyes motívumainak valóságát, és ez hatalmas munka” – fogalmazott a parancsnok. Jan Švejdar országos rendőrparancsnok a rendőrök munkájáról rendkívül elismerően nyilatkozott. „Ma már elmondható, hogy bravúros munkát végeztek az ostravai tragédiánál” – emelte ki.

Az észak-morvaországi Ostrava egyik kórházában kedd reggel történt ámokfutásban hat ember a helyszínen meghalt, hárman sérüléseket szenvedtek. A gyilkos, egy 42 éves férfi, aki a lövöldözés után elmenekült, és édesanyjának elmondta, mit cselekedett. A nő felhívta a rendőrséget, és bejelentette fia tettét, de mielőtt a rendőrök elfoghatták volna, az elkövető magával is végzett.

A férfi tettének indítéka továbbra is ismeretlen.

A támadásban meggyilkoltak és sérültek hozzátartozói részére nyilvános gyűjtést szerveztek. A város, a kerület önkormányzata és a kormány pedig 100 ezer koronával támogatja az elhunytak családját és 50 ezerrel a sérülteket. Az áldozatok emlékére kedden délben egész Csehországban két perc és húsz másodpercre megszólalnak a szirénák.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×