eur:
393.99
usd:
367.78
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Rendőrök annál az ostravai kórháznál, amelyben lövöldözés történt 2019. december 10-én. Jan Hamácek cseh belügyminiszter szerint egy ismeretlen fegyveres nyitott tüzet az ostravai kórház járóbeteg-ellátójában, majd elmenekült. A lövöldözésben négy ember életét vesztette, ketten megsebesültek.
Nyitókép: MTI/EPA/Lukas Kabon

Édesanyja vezette az ostravai ámokfutó nyomára a rendőrséget

Néhány órával a keddi ostravai vérengzés után megtalálták a rendőrségi kommandó emberei az elkövetőt. Fél órán át küzdöttek az életéért, de nem tudták megmenteni.

Ahogyan arról az Infostart is beszámolt, kedd reggel egy ostravai kórház traumatológiáján hat emberre végzett egy fegyveres férfi, majd elmenekült a helyszínről. A 42 éves Ctirad Vitásek a történtek után három órával később megjelent a szülei házában, ahol közölte az édesanyjával, hogy több embert megölt, és magával is végezni fog – számolt be szlovákiai Parameter.sk.

Az ámokfutó ezt követően ismét autóba szállt és elhajtott. A rendőrség ekkor még nagy erőkkel kereste, és több férfit is őrizetbe vettek, akik piros kabátot viseltek, ez volt ugyanis fő nyom, amin elindultak a hatóságok a kórházi kamerafelvételek alapján.

Három órával a vérengzés után az elkövető édesanyja felhívta a rendőrséget, és közölte, hogy fia végzett több emberrel, valamint az is elárulta, hogy a fia hol tartózkodhat, ennek alapján pedig már rövid időn belül megtalálták Ctirad Vitáseket, aki addigra már fejbe lőtte magát. A rendőrök fél órán át küzdöttek az életéért, de nem tudták megmenteni.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×