eur:
393.59
usd:
368.47
bux:
66213.5
2024. április 24. szerda György
Rendőrök annál az ostravai kórháznál, amelyben lövöldözés történt 2019. december 10-én. Jan Hamácek cseh belügyminiszter szerint egy ismeretlen fegyveres nyitott tüzet az ostravai kórház járóbeteg-ellátójában, majd elmenekült. A lövöldözésben négy ember életét vesztette, ketten megsebesültek.
Nyitókép: MTI/EPA/Lukas Kabon

Lövöldözés, halottak egy cseh kórházban

Szökésben van a lövöldöző, hajtóvadászatot indítottak ellene. Andrej Babis cseh kormányfő lemondta programjait és a helyszínre tart. A cikkünk frissül.

A legfrissebb információk szerint hat embert megölt, többet súlyosan megsebesített az az elkövető, aki egy ostravai kórházban kezdett lövöldözni kedden, írja az rt.com. Négyen azonnal életüket vesztették, ketten később haltak bele sérülésükbe.

A lövöldözés kedden reggel, fél nyolckor történt a Prágától 350 kilométerre keletre lévő, Morvaország és Szilézia határán fekvő iparváros 1200 fekvőhelyesen egyetemi kórházában. Jirí Havrlant kórházigazgató azt mondta, hogy a lövöldözés a kórház traumatológiai osztályán történt. Más részletek egyelőre nem ismertek. A tettes indítékairól sem tudni semmit. A rendőrség azonosította az elkövetőt, aki szökésben van. Egy 180 centiméter magas, piros kabátos férfit keresnek. A Mladá Fronta Dnes közzétette a feltételezett támadó fényképét is.

A hatóságok hajtóvadászatot indítottak, a térségben több rendőrségi helikopter is felszállt. Andrej Babis miniszterelnök katasztrófának nevezte a történteket, lemondta az összes programját és a helyszínre sietett. A vérengzés után a rendőrség lezárta a kórházat és a közelben lévő egyetemet is. A kórház közelében lévő műszaki egyetem épületét kiürítették.

Ez a helyi sajtó szerint Csehország történetének második legnagyobb mészárlása, az előzőt 2015-ben követték el egy kocsmában, akkor nyolcan haltak meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Pár órája elesett Novobahmutivka is, egy apró donbaszi település Ocseretinétől délre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×